Hadházy Ákos - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő üzenete

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a közelmúltban bemutatott egymilliós sportnap (amelyen három ember focizott egy deszkabudi előtt) nem kivételes, hanem inkább ez a szabály.

A legújabb, csütörtöki Korrupcióinfón Hadházy Ákos összegyűjtött egy csokorral azokból a “rendezvényekből”, amiket sokszor a legnyomorultabb helyzetű kis falvakban, alkalmanként 500 ezer, egymillió forintos EU-támogatásból egy erre szakosodott budapesti céghálózat vállalt el.

Ezekről a groteszk, vicces “eseményekről” messziről látszik, hogy cinikus bűnözők állították össze őket, akik a rutinszerű “sport és egészségnapok” betervezése közben szórakoztak is egy kicsit a poénos rendezvények kitalálásával.

Ilyen például a Gersekaráton (egy 600 lelkes falu Vas megyében) “megvalósított” autómentes családi nap, amelyen állítólag 60 fő vett részt, és amiért 500 ezer forintot számolt fel az erre szakosodott cég. Egy másik példa: A Zala megyei Reziben önéletrajzíró tanfolyamot szerveztek, kétszer 20 főnek, egyenként 30 órában, egymillió forintért.

A módszer ismert: A pénzt önkormányzati szövetségek nyerik el, majd egy közbeszerzésen azonnal megbíznak budapesti cégeket a “rendezvényszervezéssel”. A legszegényebbek felemelése címén eltapsolt pénzek egyetlen céghálózathoz jutnak. A csalókat módszeres ellenőrzés nélkül nehéz megfogni, de nem lehetetlen: Tótkomlóson egy önkormányzati képviselő buktatta le a hamis jelenléti íveket gyártókat.

A részletek itt olvashatóak:
http://www.korrupcioinfo.hu/otromba_cirkusz/

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő

Forrás: MTI / OS

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: