Folyamatosan növkszik az MSZP-P támogatottsága (részletek a cikkben)


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 164
    Shares

Az MSZP-P támogatottsága a múlt hónapi változatlanság után ebben a hónapban két százalékpontot növekedett, így 11 százalék – derül ki a Publicus Research kutatásából.

A Fidesz-KDNP támogatottsága is emelkedett egy százalékpontot, így 26 százalék, a Jobbik 11 százalékon áll.
Az LMP és a DK támogatottsága is 1-1 százalékpontot csökkent, és 1, illetve 2 százalék. Az LMP esetében ez az elmúlt években mért legalacsonyabb érték.

A Kétfarkú Kutya párt és a Mi Hazánk Mozgalom támogatottsága 1-1 százalékpontot növekedett, így 2, illetve 1 százalék. A Momentum támogatottsága nem változott, az 2 százalék.

A bizonytalanok aránya az elmúlt hónapok csökkenése után most nem változott, 44 százalék.
Az EP választáson részvételüket biztosra ígérők aránya hónapról-hónapra folyamatosan csökken, de még így is meglehetősen magas, 46 százalékos.

A Fidesz-KDNP, az MSZP-P és a Jobbik EP támogatottsága is egy-egy százalékpontot növekedett, így 29, 11 és 12 százalék. Az LMP EP támogatottsága egy százalékpontot csökkent, 1 százalék. A listavezető bejelentése után a DK EP támogatottsága egy százalékpontot nőtt, 4 százalék, és hasonló növekedés és eredmény figyelhető meg a Momentum esetében is, az EP támogatottság itt is 4 százalék.

Mivel a biztos EP szavazó pártválasztók körében az Fidesz támogatottsága átlépte az 50 százalékot, és mivel az ellenzék erői várhatóan külön indulnak, ezért jelen kutatás alapján a Fidesz 13, az MSZP és a Jobbik 3-3, a DK és a Momentum 1-1 EP mandátumra számíthat.Forrás: Népszava

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 164
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük