Folyamatosan növkszik az MSZP-P támogatottsága (részletek a cikkben)


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Az MSZP-P támogatottsága a múlt hónapi változatlanság után ebben a hónapban két százalékpontot növekedett, így 11 százalék – derül ki a Publicus Research kutatásából.

A Fidesz-KDNP támogatottsága is emelkedett egy százalékpontot, így 26 százalék, a Jobbik 11 százalékon áll.
Az LMP és a DK támogatottsága is 1-1 százalékpontot csökkent, és 1, illetve 2 százalék. Az LMP esetében ez az elmúlt években mért legalacsonyabb érték.

A Kétfarkú Kutya párt és a Mi Hazánk Mozgalom támogatottsága 1-1 százalékpontot növekedett, így 2, illetve 1 százalék. A Momentum támogatottsága nem változott, az 2 százalék.

A bizonytalanok aránya az elmúlt hónapok csökkenése után most nem változott, 44 százalék.
Az EP választáson részvételüket biztosra ígérők aránya hónapról-hónapra folyamatosan csökken, de még így is meglehetősen magas, 46 százalékos.

A Fidesz-KDNP, az MSZP-P és a Jobbik EP támogatottsága is egy-egy százalékpontot növekedett, így 29, 11 és 12 százalék. Az LMP EP támogatottsága egy százalékpontot csökkent, 1 százalék. A listavezető bejelentése után a DK EP támogatottsága egy százalékpontot nőtt, 4 százalék, és hasonló növekedés és eredmény figyelhető meg a Momentum esetében is, az EP támogatottság itt is 4 százalék.

Mivel a biztos EP szavazó pártválasztók körében az Fidesz támogatottsága átlépte az 50 százalékot, és mivel az ellenzék erői várhatóan külön indulnak, ezért jelen kutatás alapján a Fidesz 13, az MSZP és a Jobbik 3-3, a DK és a Momentum 1-1 EP mandátumra számíthat.

Forrás: Népszava

 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük