Nem fogod elhinni: elmenekült a diákok elől a miniszter! (+videó)


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 118
    Shares

Mit mondjak? Jó szégyenkezést!

Mi, az áprilisi diáktüntetés szervezői, a mai napon a Képviselői Irodaházban jártunk, hogy kérdéseket tegyünk fel Kásler Miklós miniszternek a Népjóléti bizottságban napirendre tűzött meghallgatása előtt, mivel tavaly májusban a miniszter úgy fogalmazott:

az ajtaja mindenki előtt nyitva áll. Szerettük volna ismertetni vele azokat az aggasztó statisztikákat*, amelyek szerintünk súlyos kérdéseket vetnek fel a 2020-ban életbe lépő kötelező nyelvvizsga kapcsán.

Sajnálatos módon a miniszter úr az utolsó pillanatban lemondta a meghallgatást, ezzel megfutamodott a diákok jövőjét érintő kérdéseink elől. Ráadásul a Népjóléti bizottság elnöke szerint Kásler Miklós a mai meghallgatás lemondásával a Házszabályt is megszegte.

– Továbbra sem tudjuk, a kormány mikor és milyen módon tette lehetővé a katasztrofális állapotú nyelvoktatási rendszerben a középfokú nyelvtudás elérését minden diák számára.

– Továbbra sem értjük, hogy a magyar diákok hiányos nyelvtudását miért a felsőoktatásból való kizárásukra használják fel, a nyelvoktatás színvonalának radikális javítása helyett.– Továbbra sem világos, miért vezet be a kormány ezáltal burkolt anyagi cenzust, amely azokat a szegényebb környezetben tanuló diákokat sújtja, akik nem tehetik meg, hogy a felkészüléshez drága magánórákat fizessenek meg.

A tavalyi felvételizők adatai alapján az intézkedés súlyosan csökkenteni fogja a felsőoktatásba bejutó leendő pedagógusok és ápolók számát, ezzel tovább súlyosbítva az oktatásban és egészségügyben nap mint nap tapasztalható munkaerő- és szakemberhiányt.

Elvárjuk a döntéshozóktól, hogy a kötelező nyelvvizsga bevezetése előtt teremtsék meg a középfokú nyelvtudás elérésének iskolai feltételeit, biztosítsanak színvonalas nyelvoktatást az ország minden diákja számára!

A mai eseményekről készített összefoglaló videónk az alábbi linken található:

 

A megmozdulásunk eseményoldala pedig az alábbi linken elérhető (Kattintson)

A szervező diákok nevében:
Fehér Alexandra, Gyetvai Viktor, Sipos Ferenc Norbert

*NEM rendelkezett nyelvvizsgával 2018-ban például:
– a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karára frissen felvett hallgatók 68%-a
– a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karára frissen felvett hallgatók 48%-a
– a Széchenyi István Egyetem Egészség és Sporttudományi Karára frissen felvett hallgatók 49%-a
– a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karára felvett leendő egészségügyi tanárok 75%-a
– a Károli Gáspár Református Egyetemre felvett leendő pedagógusok 65%-a
– az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára felvett leendő tanítók, pedagógusok 77%-a
(adatok forrása: HVG Diplomarangsor 2018 kiadvány)


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 118
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük