Hatalmas baj készül Ukrajna és Magyarország között – pattanásig feszült a hangulat a két ország között


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 703
    Shares

A BBC programismertetőjében olvasható, hogy csütörtökön a brit közrádió négyes csatornája, majd pedig a világszolgálata is kárpátaljai riporttal jelentkezik-írja a Hírklikk

Az ismertetés pedig úgy hangzik, hogy „Kelet-Ukrajnát öt éve támadják Oroszország által támogatott lázadók, ám keveset hallani egy kisebb konfliktusról, amely nyugaton forrhat fel, Ukrajna és Magyarország között.

Néhányan azzal vádolják Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy megpróbál szakadár államot teremteni az elszegényedett Kárpátalján, amely egykor az Osztrák-Magyar Birodalom része volt – hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

Ukrajna és Magyarország kölcsönösen diplomatákat utasított ki, miután viszály keletkezett köztük az útlevélkiadással kapcsolatban, egy magyar kulturális központot pedig többször felgyújtottak.

A BBC riportere, Lucy Ash Beregszászon járt, és annak igyekezett utána járni, vajon az elmélyülő feszültség destabilizálhatja-e a térséget, és visszavetheti-e Ukrajna azon reményét, hogy egységes országként NATO- és EU-taggá válhasson.”

Forrás: HírHugó


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 703
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük