Kunhalmi Ágnes keményen nekiment Orbánnak – az MSZP fogja megbuktatni Orbánt?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 315
    Shares

Az MSZP választmányi elnöke szerint az európai populisták, így az Orbán Viktor elleni a harcot a magyaroknak kell megvívni.
Ez a meccs még nem dőlt el.

Lehet azt mondani, hogy Orbán most nehéz helyzetbe került, hogy most egy kicsit meg kell húznia magát, vagy hogy ez a lépése kudarcba fulladt.

De nem bukott meg, pályán van – mondta az MSZP-s politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfő este, aki szerint a kormányfő akkor bukott volna meg, ha kizárják a Fideszt az Európai Néppártból.

Ez azonban nem történt meg, ezért a magyar ellenzéki szavazóknak el kell menni szavazni májusban, és a szavazatukat az Európa-párti erőkre kell adni – jelentette ki.

A jelenlegi felmérések szerint ugyanis a legtöbb mandátumra Európában a jobboldali pártszövetség (EPP), itthon pedig a Néppártban felfüggesztett Fidesz számíthat. Miközben az EPP a következő EP-ben 181 mandátumra számíthat, és ebből 15-öt a Fidesz „szállíthat”, addig a szociáldemokrata tömb (S&D) mindössze 137-re, amiből a hazai baloldal jelen állás szerint 5-öt.

Ahhoz tehát, hogy az Orbán Viktor szélsőséges és Európa-ellenes politikájával szemben álló erők nagyobb fajsúllyal képviseltessék magukat az EP-ben, a hazai baloldali, liberális és zöld szavazóknak meg kell mozdulniuk május 26-án – hangoztatta a műsorban a szocialista politikus.

Kunhalmi Ágnes itt elmondta, továbbra is úgy tartják, hogy egy nagy, közös ellenzéki listával több Európa-párti szavazót lehetett volna megszólítani, és hogy ő nagyon szomorú ennek elmaradása miatt. Később hozzátette, hogy a választóknak is nyilvánvalóan elege van abból, hogy a pártok egymással versenyeznek, miközben ezzel elmossák a valódi határt a Fidesz és az ellenzék között.Ennek ellenére azt javasolja, hogy minél többen menjenek el május végén választani. „Én majd szomorkodom az összes ellenzéki szavazó helyett. Ők viszont álljanak fel a fotelből, menjenek szavazni és mutassák meg Magyarországnak és Európának is, hogy Magyarország nem egyenlő a Fidesszel” – mondta a műsorban.

Felhívta a figyelmet, hogy a magyarok többsége, egész pontosan 52 százaléka a tavaly tavaszi országgyűlési választáson is Orbán Viktorral és a Fidesszel szemben szavazott. „Tessék elmenni, mert ezt a harcot a magyarok tudják megvívni” – jelentette ki.

Kunhalmi szerint az a dolguk most, hogy minden településen, akár a legkilátástalanabb helyzetű falvakban is meg kell értetniük, hogy Magyarország nem egyenlő a Fidesszel. Ez akkor is igaz szerinte, ha ezekben a borsodi vagy éppen jászsági kistelepüléseken ma az a valóság, hogy cigányokat be lehet rakni egy égetőbe, „miközben tudjuk, hogy a magyar történelemben hány százezer zsidót meg cigányt égettek el” – fogalmazott.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 315
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük