Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Létfontosságúnak nevezte Katarina Barley német igazságügyi miniszter azt, hogy Európát gazdasági térségből szociális Európává fejlesszük.

„Ez a legfontosabb célunk az európai parlamenti választáson és a következő parlamenti ciklus alatt” – mondta Németország Szociáldemokrata Pártjának (SPD) európai parlamenti listavezetője Tóth Bertalannal, az MSZP elnökével tartott budapesti sajtótájékoztatóján hétfőn.

„Értjük, hogy a közös piac erősebbé tette gazdaságainkat, de nekünk, szocialistáknak, szociáldemokratáknak, az a célunk, hogy mindenki profitáljon ebből, az embereknek legyen jobb” – mondta Barley.

Hangsúlyozta: nemcsak mostani, igazságügyi miniszteri pozíciója miatt, de a másik legfontosabb célja az EP-választásnak a jogállamiság megerősítése az egész kontinensen, hogy mint az előző 70 évben, a következő 70 évben is biztosítani lehessen Európa békéjét.

Tóth Bertalan azt mondta: míg Orbán Viktornak egyre kevesebb barátja van, az MSZP-nek egyre több: Frans Timmermans részvétele az MSZP kongresszusán és Barley mostani látogatása is azt jelzi: az Európa-párti erők nemcsak Magyarországon, hanem Európában is összefognak és együtt küzdenek egy jobb, együttműködöbb, szociálisabb Európáért és minden populista szélsőséges erő ellen, aki az EU szétfeszítésében, az integráció lassításában és pusztán saját otthoni érdekei érvényesítésében érdekelt.

Barley és Tóth meghirdették a két testvérpárt közös kampányát hogy a Németországban élő több tízezer magyar közül minél többen szavazzanak az EP-választáson.

Barley azt mondta: ahogy ők is bátorítják a külföldön élő németeket a szavazásra, ő most bátorítja a Németországban élő magyar állampolgárokat és családjukat: éljenek demokratikus jogaikkal, hiszen befolyásolhatják a választás kimenetelét.Tóth ismertette, hogy a Németországban élő magyarok május 17-ig regisztrálhatnak a választásra és Berlinben, Stuttgartban, Münchenben és Düsseldorfban szavazhatnak.

De ha ott nem tudják megoldani a dolgot, akkor május 26-ra szervezzenek családi találkozót itthon, és a családi ebédet vagy vacsorát kössék össze azzal, hogy az egyetlen közös listára, az s MSZP-Párbeszéd listájára szavaznak.Kérdésre válaszolva Barley „nem igazi lépésnek”, „taktikai manővernek” minősítette a Fidesz felfüggesztését az Európai Néppártban.„El kéne dönteni, mit akarnak és világossá tenni, hol állnak” – mondta.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: