Lendvai Ildikó, MSZP
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nem igaz, hogy ez a kormány csak Wass Albertet és Tormay Cécilét olvas. Egyrészt van, aki azt sem, másrészt tessék megfigyelni, milyen technikával próbálták kimagyarázni a néppárti felfüggesztést.

Bekezdésről bekezdésre Karinthyt követték, a “Magyarázom a bizonyítványom”-at..

Karinthy: “Hát kérem szépen, először is: ez még nem végleges bizonyítvány… ez csak afféle lenyomat, amit ideiglenesen kiosztottak nekem,” Fidesz: Hát kérem szépen, először is ez még nem végleges döntés, ez csak afféle saját kérésre történő felfüggesztődés, amit ideiglenesen kiosztottak nekem.

Karinthy: “Mangold, a történelemtanár, az csak helyettes tanár nálunk, még nem is osztályozhat.” Fidesz: Weber, a frakcióvezető, az csak csúcsjelölt nálunk, még nem is dirigálhat. (A kormányközeli Gondola erről: csak akkor lesz elnök, “ha hagyjuk”.)

Karinthy: “Hát fizikából már novemberben feleltem.” Fidesz: Hát az Európai Bizottságnak már mindenről referáltam.

Karinthy: “Fröhlichnek pikkje van rám algebrából, arról nem tehetek.” Fidesz: A bevándorláspártiaknak pikkje van rám, arról nem tehetek.”

Karinthy: “Ez? Ez nem hármas, ez kettes, csakhogy az osztályfőnök úr olyan furcsán írja a kettest.” Fidesz: Ez? Ez nem felfüggesztés, ez a Néppárt hálája a pártegység megőrzéséért, csakhogy a csúcsjelölt úr olyan furcsán mond köszönetet.

Karinthy: “De mostanában ne tessék bemenni az iskolába…a kaput kiemelték. Most átalakítják…nincs kapu, nem lehet bemenni.” Fidesz: De mostanában ne tessék figyelni a Néppártra…a tagpártokat befolyásolták. Most átalakítják …nincs keresztény értékrend, nem érdemes bent lenni.

Amúgy tényleg lehet, hogy nincs kapu. Amikor a Fideszt kiküldték rajta, leakasztotta és hazavitte. Ami elmozdítható, azt többnyire viszi. Jobb, ha a Néppárt körülnéz, nem hiányzik-e még valami.

Lendvai Ildikó


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: