Kijöttek a legfrissebb számok: Hatalmas bajban van a Fidesz a fővárosban


Tarlós István - Fotó: 24.hu
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 629
    Shares

Hatalmas a baj, bukhatja a fővárost a kormánypárt.

Négy ellenzéki párt összefogásával már megszorítható, ötpárti együttműködéssel pedig stabilan verhető a Fidesz a fővárosban az önkormányzati választáson – írja a ZRI Zavecz Research felmérése alapján a Népszava.

A fővárosi szavazók 53 százaléka szeretné, ha Tarlós István nem újrázhatna, de jelenleg csak 31 százalék gondolja úgy, hogy leváltható a főpolgármester.

A kutatás szerint Tarlóst 44, Karácsony Gergelyt 38, Puzsér Róbertet pedig 5 százalék támogatja, 14 százalék nem válaszolt.

Az adatok jól mutatják az összefogás értelmét, az persze kérdéses, hogy a pártok mozgását automatikusan követik-e a szavazótáborok. Ugyanis egy Karácsony-Tarlós mérkőzésen az LMP-sek mintegy 29 százaléka, a jobbikosoknak pedig 55 százaléka tartaná hatalomban a főpolgármestert.

A pártszimpatizánsok esetleges szétszavazását azonban bőséggel ellensúlyoznák a bizonytalanok – legalábbis Karácsony esetében. Az összefogás a közvélemény-kutatás szerint egyértelműen balra mozgatná a pártot eddig nem választókat.BalraMagyar/168 óra


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 629
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük