Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Jelentős tömeg gyűlt össze vasárnap délután Brüsszelben, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója által szervezett Európa-párti felvonuláson…

Jelentős tömeg gyűlt össze vasárnap délután Brüsszelben, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója által szervezett Európa-párti felvonuláson, amelyhez további baloldali és liberális képviselőcsoportok, politikai és civilszervezetek is csatlakoztak.

A „March for Europe”, vagyis a „Menet Európáért” címet viselő eseményen az MSZP-Párbeszéd szövetség is képviseltette magát. Mester Barnabás EP-képviselőjelölt, a Radikális Európai Demokraták mozgalmának alapítója a tüntetésen készített közösségi videójában arról beszélt, hogy Magyarország számára jelenleg nincs más alternatíva, mint a közös európai értékek képviselte és az uniós tagság.

„A Fideszt néhány nappal ezelőtt a saját európai pártcsaládja is kilökte magából, a magyar kormánypárt teljesen egyértelműen az Európa-ellenes szélsőjobboldallal készül új szövetségre lépni, amelynek világos következménye lesz az uniós tagságunk felmondása” – figyelmeztetett Mester Barnabás.

Az MSZP fiatal politikusa emlékeztetett arra is, hogy a britek uniós kilépése – és az egyelőre azzal járó teljes politikai káosz – annak a brit konzervatív pártnak köszönhető, amely néhány évvel ezelőtt még szintén az Európai Néppárt tagja volt, az egyre erősödő EU-ellenességük miatt azonban végül elhagyták a pártcsaládot.

Mester Barnabás szerint a brit konzervatívok lépése és a Brexit a magyarok számára is intő példa kell legyen, hiszen a Fidesz felfüggesztésével a magyar kormánypárt is a britek útjára lépett.

Az MSZP EP-képviselőjelöltje a brüsszeli tüntetésen bejelentette azt is, hogy az MSZP néhány nappal ezelőtt indított Európa-párti aláírásgyűjtésébe bekapcsolják a kivándorolt magyarok európai csoportjait is. „Megküldjük számukra az aláírásgyűjtő íveket online és papír formában is, hogy kinyilváníthassák akaratukat Magyarország uniós tagságának és az európai értékek megőrzése érdekében” – fogalmazott Mester Barnabás a brüsszeli tüntetésen.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: