Újabb nem várt, kemény lépés érkezett a Néppárttól – ezzel a lépéssel végleg földbe döngölték Orbánt


Manfred Weber és Orbán Viktor - Fotó: MTI
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1.2K
    Shares

Gyakorlatilag megbukott Orbán.

Elindult a magyar közéletben egy furcsa vita, aminek az alapja egy hazugságspirál. Orbán Viktor furcsa hazudozásba kezdett a Néppárti tárgyalás után – melynek az volt a tétje, hogy kizárják-e Orbánékat az Európai Unió legerősebb pártjából – melyről Orbán azt mondta, a Fidesz önként szünetelteti a tagságát, amíg egy három tagú bizottság nem dönt arról, hogy mi a végeredménye a vitának.

Az ellenzéki sajtó és politikusok ellenben azt mondták, hogy a Néppárt megfenyítette a Fideszt, ideglenesen felfüggesztette a Fidesz tagságát ameddig a bizottság dönt a végleges kizárásról.

Na érezzük, hogy valami itt nem stimmel, valaki hazudik. Hogy pontosan mi is az események láncolata egy kép barmi érzékletesen bemutatja:

Persze itthon elhitethette volna a híveivel Orbán, hogy mennyire kemény volt, de ezúttal közbeszólt az EPP.“A felfüggesztés azt jelenti, hogy minden jogodat elveszíted a párt testületeiben. Ez volt a politikai gyűlés világos döntése,” mondta a Népszavának Manfred Weber. A lap arra kérdezett rá, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltje hogyan kommentálná a Fidesz narratíváját, miszerint “őket nem lehet kizárni, felfüggeszteni, saját maguk döntöttek így.”

13 tagpártunk kérte, hogy tegyük világossá a külvilág számára: az EPP az értékek pártja. Nem tudom befolyásolni azt, hogy ezt ki hogyan kommunikálja. Mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja.

190-3

Ebben az arányban döntöttek. Ezen nincs mit magyarázni


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1.2K
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük