Radikális javaslatot tett a DK – ha bejön százezrek élete változhat meg gyökeresen. Bejöhet?


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Oláh Lajos a DK parlamenti képviselője jelentette be a párt legújabb kezdeményezését.

Egy régebbi rendelkezés szerint az özvegyi nyugdíj úgynevezett feléledésének időtartamát tíz évben határozza meg.Ez azt jelenti, hogy bár az özvegyen maradt fél a házastársa halála után kap özvegyi nyugdíjat, de csak egy évig.

Ha azonban az özvegy a házastárs halála után tíz évvel jogosult lesz az öregségi nyugdíjra, akkor az özvegyi nyugdíj is ismét jár neki, az öregségi nyugdíjon felül.

A Demokratikus Koalíció szerint ez a rendelkezés elavult, ezért írásbeli kérdést nyújtottunk be a Parlamentben és követeljük az özvegyi nyugdíj juttatásának húsz évre való emelését!

Az öregségi nyugdíjkorhatár folyamatos emelésével ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy az özvegyen maradt fél a házastársa halála után tíz évvel nyugdíjba tud menni, így viszont sokan kerülnek méltatlan és nehéz helyzetbe idős korukra.

Az európai magyarok és valódi hazafiak nem hagyják sorsukra a nyugdíjasokat!


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük