Radikális javaslatot tett a DK – ha bejön százezrek élete változhat meg gyökeresen. Bejöhet?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 869
    Shares

Oláh Lajos a DK parlamenti képviselője jelentette be a párt legújabb kezdeményezését.

Egy régebbi rendelkezés szerint az özvegyi nyugdíj úgynevezett feléledésének időtartamát tíz évben határozza meg.

Ez azt jelenti, hogy bár az özvegyen maradt fél a házastársa halála után kap özvegyi nyugdíjat, de csak egy évig.

Ha azonban az özvegy a házastárs halála után tíz évvel jogosult lesz az öregségi nyugdíjra, akkor az özvegyi nyugdíj is ismét jár neki, az öregségi nyugdíjon felül.

A Demokratikus Koalíció szerint ez a rendelkezés elavult, ezért írásbeli kérdést nyújtottunk be a Parlamentben és követeljük az özvegyi nyugdíj juttatásának húsz évre való emelését!

Az öregségi nyugdíjkorhatár folyamatos emelésével ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy az özvegyen maradt fél a házastársa halála után tíz évvel nyugdíjba tud menni, így viszont sokan kerülnek méltatlan és nehéz helyzetbe idős korukra.

Az európai magyarok és valódi hazafiak nem hagyják sorsukra a nyugdíjasokat!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 869
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük