Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Rogán és Habony bevetette az atombombát, ami a Fidesz rendszer alapjait rengette meg…

A közösségi oldalt használók nagy többsége bizonyára ismeri azt a mémet, amelyik egy „spontán” utcai pillanatképet ábrázol egy fiatal párról, melynek férfitagja önkéntelenül is elismerő arckifejezéssel fordul meg egy csinos nő után – csakhogy a párja mellett, aki érthetően rosszalló gesztussal reagál az önkéntelen és arcátlan hímsovinizmusra.

Ez a képi groteszk sikerrel járja azóta is az internetet, különböző közéleti címkék kíséretében.
Csakhogy az internettel az a gond – millió egyéb mellett -, hogy olyat is szárnyára kap, amit nem szeretnének. Esetünkben egy kormánypropaganda óriásplakátot ami a Fidesz-kormány „babaváró” programját népszerűsíti. S vajon kit látunk a boldog jövőt megszemélyesítő ifjú párként…?

Igen, a közösségi mém ifjú párját – a göbbelsi hatásmechanizmus még arra sem vette a fáradságot, hogy a hímtagot legalább egy újabb mintázatú ingben örökítse meg.

 

A közelmúltban felröppentek a pletykák, hogy a Rogán Antal (és Habony Árpád…?) vezette propagandaminisztérium rááll az internetre s amúgy laza putyini és észak-koreai plusz kínai recept szerint belenyúl, lekövet, manipulál, beavatkozik. Az elmúlt félév egyre szaporodó és érthetetlen indokú letiltásai a közéleti-politikai posztok környékén csak mélyíteni látszottak az urbánus pletykát, amit persze imádunk gerjeszteni, alátámasztani viszont sosem sikerül.

Egészen mostanáig. Vagy mindez véletlen (nem).

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: