Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Szocialista Párt nemes egyszerűséggel eltapsolt 15 millió forintot, ám a tagság mégsem lázong. Sőt.

Lehetett volna belőle kampányújság, plakát, netán a párt logójával ellátott satyek is, de nem. Egészen másra költötte a pénzét a párt.

A tavaly év végi emelés után a miniszterek és államtitkárok, valamint a képviselők fizetése idén is megemelkedik, méghozzá havi szinten legalább 100 ezer forinttal. A szocialisták már eddig is elosztogatták a fizetésemelésüket, de állítják: tudnak még jobban is teljesíteni a jótékonykodásban, ha a Fidesz tovább emeli a fizetésüket.

A törvény szerinti növekményt az MSZP-s képviselők azóta minden hónapban kivétel nélkül befizették a szocialista párt erre a célra létrehozott szolidaritási alapjába, az ide befolyt összeget pedig különböző jótékony célokra fordították – árulta el Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP-frakció helyettes vezetője az ATV Start című műsorában kedden.

A szocialista politikus elmondása szerint összesen több mint 15 millió forintra rúg már az az összeg, amit az MSZP ilyen formában megpályáztatott, majd eljótékonykodott. Többek között év végi ételosztásokra, hátrányos helyzetű gyerekek ajándékozására, nehéz sorsú családok és nyugdíjasok támogatására mentek a fenti források, de ígéretük szerint nem állnak le jövőben sem.

Arra a felvetésre, hogy mi lesz az újabb emelés sorsa, az MSZP sajtóosztályától azt a választ kaptuk, hogy ha a Fidesz tovább emeli a fizetést, az azt jelenti, hogy több pénz lesz a szolidaritási alapban, azaz a további növekményeket is az alap számára utalják a szocialista képviselők.

Bangóné Borbély Ildikó egyébként a műsorban arról is beszélt, hogy ha Kövér László házelnök a decemberi parlamenti tiltakozó akcióik miatt a fizetésük harmadának múltkori megvonása után újabb pénzlevonással sújtja őket, követelni fogják, hogy az államkasszában maradó pénzt fontos dolgokra költsék, például a gyermekkórházakban a gyermekük mellett a földön fekvő édesanyáknak vegyenek belőle ágyakat.

Persze ez a cikk sem fog bekerülni a kormánysajtóba.

Hírklikk.hu/BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: