Az évszázad lopására készülnek Orbánék?? Ha ez igaz, még azok is elmennek az országból akik eddig nem akartak.


Forrás: Népszava
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 2.9K
    Shares

Micsoda népnyomorító fideszes embertelenség elvenni a nyugdíj egy részét azoktól, akiknek 2-nél kevesebb gyerekük van?

Mi nem ilyen országot akarunk! Akinek nem lehet gyereke, annak teljes nyugdíja se legyen? Hiába gürizik egy életen át? Emberek! Mi kell még, hogy elzavarjuk a Fideszt?

Az MNB 330 pontos versenyképességi javaslatainak nyugdíjat érintő pontjai közül az egyik legfontosabb, hogy az induló nyugdíj függjön a felnevelt gyermekek számától. Simonovits András nyugdíjszakértő az Élet és Irodalomban megjelent cikkében azt írja, hogy az eredeti javaslattevők, Botos József és Botos Katalin konkrét számokat is bedobtak (igaz, ezek a számok az MNB 330 pontjában nem szerepelnek): kétgyermekeseknek maradna a korábbi nyugdíj, többletgyermekenként 20 százalék adódik hozzá, 0 és 1 gyermek esetén pedig 40 és 20 százalék vonódna le. (Levonásról, a gyermektelenek büntetéséről az MNB-javaslatban egyébként nincs szó.)

Az MNB-s javaslat másik sarkalatos pontja, hogy a családi adókedvezményt figyelembe vennék a nyugdíjalapnál. Simonovits szerint viszont alapból eltúlzott a nagycsaládosok adókedvezményének mértéke a kétgyerekesekéhez képest, ez a javaslat pedig tovább növelné az aránytalanságot. Ráadásul az MNB „szegénynyomorító” egyszámjegyű szja-tervéhez sem passzol.

A harmadik fontos MNB-javaslat értelmében alanyi jogú tagság járna a kiegészítő nyugdíjalapokban. Simonovits felidézi: a viselkedési közgazdaságtan egyik alapvető felismerése szerint noszogatni kell az embereket, hogy saját érdekükben cselekedjenek.

Mielőtt azonban ezt a rendszert bevezetik, jó lenne látni, „hogy a kormány végre kiteríti kártyalapjait az asztalra, és bevallja, hogy erre van/lesz szükség, mert a magyar nyugdíjrendszer hosszú távon fenntarthatatlan”. A reálbérrobbanás miatt elszaladnak az induló nyugdíjak, míg a járulékkulcs 2016-22 között feleződik.

Simonovits a következő kérdéseket teszi fel:

Miért nem a Pénzügyminisztérium dolgoz ki nyugdíjreform-javaslatot?
Miért nem vezetik be a világszerte jól bevált rugalmas korhatárt?
Miért nem szüntetik meg a Nők40-et, ami elhallgatta, mennyivel jobban jártak volna a nők, ha még három évet dolgoznak?
Miért nem állnak le a járulékkulcs fenntarthatatlan csökkentésével?
Miért nem egyenlítik ki a cikkcakkos szolgálati időskálát?
Miért nem ellensúlyozzák az egykulcsos szja miatti polarizálódást?
Az MNB javaslatai több ponton is ütköznek a Pénzügyminisztérium versenyképességi programjával (vagy épp a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara véleményével), erről például itt írtunk.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Orbán maffia kormánya megintcsak a leggazdagabbakat támogatja, Tehát, minél kevesebb járulékot fizetett, annál több a nyugdíj. Ilyen a világon nincs! Folytatva a diszkriminációt, a kétgyermekeseknek maradna a korábbi nyugdíj, többletgyermekenként 20 százalék adódik hozzá, 0 és 1 gyermek esetén pedig 40 és 20 százalék vonódna le!


Forrás: HVG / BalraMagyarOszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 2.9K
    Shares

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük