A Párbeszédnél is igen durván kicsapta a biztosítékot a Fideszmaffia – Közleményben reagált a párt


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 202
    Shares

A Párbeszéd nem ért egyet a gyermektelenek nyugdíjának radikális csökkentésével, helyette az egyéni nyugdíjszámlák és az alapnyugdíj bevezetését szorgalmazza.

A Párbeszéd felelőtlennek és aljasnak ítéli azt a nyugdíjreform-javaslatot, amely szerint a gyermektelenek nyugdíja 40, az egygyermekeseké 20 százalékkal csökkenne. Az ötlet – számok nélkül – a jegybank versenyképességi programjában szerepel, a javaslattevők által ajánlott konkrét számokra Simonovits András nyugdíjszakértő hívta fel a figyelmet.

E javaslat még nem kormányjavaslat, s mindent meg kell tennünk, hogy ne is válhasson azzá! Az Orbán-kormány eddig is a nyugdíjrendszer rombolásában jeleskedett: magukévá tették az emberek magánnyugdíjpénztári megtakarításait, csaknem mindenkit bezsaroltak az állami rendszerbe.

Mindeközben megcsillantották az egyéni nyugdíjszámlák lehetőségét, ami közönséges hazugságnak bizonyult, hiszen a kormány azóta sem vezette be. Megszüntették a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjakat, elvették a rokkantnyugdíjasok nyugdíját – mint utóbb kiderült, alkotmányellenesen.

Elég volt a rombolásból! A Párbeszéd ellenzi a nyugdíjak csökkentését; ennek éppen ellenkezőjét, a nyugdíjak jelentős emelését követeli – különösképp az alacsony nyugdíjakét: el kell érni, hogy a legalacsonyabb nyugdíjak 90 ezer forintra nőjenek. Be kell vezetni az egyéni nyugdíjszámlát és az alapnyugdíjat, rugalmasabbá kell tenni a nyugdíjba vonulás időpontját. Építsünk rombolás helyett!

Tordai Bence
országgyűlési képviselő, elnökségi tag

Forrás: MTI / OS 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 202
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük