Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy néz ki a Magyar Szocialista Párt felébredt.

Ameddig Orbán teljesen elszigetelődött Európában, gyakorlatilag pillanatokra vagyunk attól, hogy sajátjai hamarosan kizárják a Néppártból, addig a baloldal, közöttük az MSZP meglehetősen jó viszonyt ápol saját pártcsaládjával az Európai Szocialistákkal. És érkezik segítség Európából.

Több országban is közösen mozgósítanak külföldön élő magyarok körében a szocialisták a helyi baloldallal. Az MSZP célja, hogy minél többen regisztráljanak az EP-választásokra – írja az Index.

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő Brüsszelben bejelentette, hogy az MSZP és a Radikális Európai Demokraták a határon túl élő magyarok körében intenzív kampányba kezd a választási részvétel érdekében, európai társszervezeteikkel együtt.

Szeretnénk azt a több százezer magyar honfitársunkat megszólítani, akik Európában élnek és onnan látják, hogy az, ami Magyarországon zajlik, az eltávolítja hazánkat az európai közösségtől és nem annak részeként tekinti a következő évtizedekben

– mondta Ujhelyi.

Elsőként a német szociáldemokratákkal (SPD) szerveznek közös mozgósítást, de több más országban is lesz hasonló kampány.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: