Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az nem újdonság, hogy Orbánék két lábbal tiporják a törvényeket, úgy tesznek, mintha soha nem lenne holnap…

Az nem újdonság, hogy Orbánék két lábbal tiporják a törvényeket, úgy tesznek, mintha soha nem lenne holnap… – kezdi sorait Czeglédy Csaba. Nem elég, hogy a törvényeket a saját kényük-kedvük szerint alakították, és a demokratikus berendezkedés szempontjából egyik legfontosabb törvényt, a választási eljárások szabályozását is össze-vissza módosítgatták, csak hogy nekik jó legyen, még az ebben foglaltakat sem tartják be.

Az európai parlamenti választási kampány majd csak április hatodikán kezdődik, ennek ellenére ellepték az utcákat február 18. után a kormány EU ellenes plakátjai.

Szerencsére akadt most egy aktuális hülye, Szijjártó Péter személyében, aki azt gondolta, hogy mivel itthon úgysem beszél senki angolul, azt mondd, amit csak akar a BBC-nek.

FRISSÍTÉS
Korrigálom magam. Nem hülye ő. Pontosan azt tette, amit abban a helyzetben egyedül tehetett: a szokásos fideszes kettős beszédet folytatta. Az európai közvélemény előtt – hiszen például a néppárti politikusok is ezt figyelik – nem állíthatta azt, hogy állami pénzből, maga a kormány folytat virtigli EU ellenes kampányt, Ezzel szemben itthon széles mosollyal közlik, hogy ez bizony a kormányzati lakossági tájékoztatás része, nem kampány, nincsen itt semmi látnivaló.

Szijjárttó tehát a kormány nevében azt nyilatkozta, hogy zajlik már az európai parlamenti választási kampány Magyarországon, így senki ne csodálkozzon azon, hogy kikerültek a kormány plakátjai az utcákra.

Csak hogy ez törvénytelen, ugyanis nem lehet kampánytevékenységet végezni, csak a választásokat (május 26.) megelőző 50 napban, azaz április hatodika után. Súlyosan sérti az esélyegyenlőséget és a választások tisztaságát, hogy a kormány úgy kampányol, hogy ellenzék még csak nem is hirdethet (nem mintha lenne rá pénzük).

Dr. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke kifogást nyújtott be ezen törvénysértés miatt a kormány ellen a Nemzeti Választási Bizottságnál, és kérte, hogy tiltsa meg az NVB a kormánynak, hogy közpénzből, a Fidesz szekerét tolva kampányoljon, és befolyásolja a választókat.

Egy normális országban, ha a választási bizottság nem is, de a bíróság megtiltaná a kormánynak, hogy törvénytelenül kampányoljon.

A DK és dr. Molnár Csaba jogi képviseletét a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda látja el.
?

Sok sikert kívánunk Dr. Molnár Csabának és a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodának is a munkához!

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: