A fiatal szoci politikus úgy nekiment Matolcsynak, hogy kettéáll a szeme tőle


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 873
    Shares

Az MSZP szerint Matolcsy György jegybankelnök programja nem alkalmas a kivándorlási krízis megoldására – jelentette ki a párt elnökségi tagja vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bihal Dávid hangsúlyozta: ezzel szemben a szocialisták európai megoldásokat kínálnak, az elvándorlás megszüntetésére a “Haza. Szeretet. Európa” program keretében.

Megfogalmazása szerint Matolcsy György azzal, hogy 100 ezer magyart szeretne hazahozni külföldről, beismerte, hogy a kormány család- és ifjúságpolitikája megbukott.

Elmondta: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 260-350 ezer, az ENSZ szerint 600 ezer magyar él külföldön.

Hiányuk pedig égető a hazai munkaerőpiacon, ami azt jelenti, hogy Magyarországon kivándorlási válság van – értékelt.

A kivándorlás egyik legfőbb oka álláspontja szerint, hogy a magyar fiatalok nagy része úgy látja, hazánkban szorgalommal, tudással, elhivatottsággal nem lehet előre lépni. Ellenben ha valaki kellően gátlástalan, és a lehető legelvtelenebb módon szolgálja, ki a Fidesz politikáját, az bármit elérhet ebben az országban.

“Tolvajtempóval nyírták ki a Fundamentát, teszik tönkre az oktatást, koncként dobják oda a multiknak a magyar munkavállalókat” – fogalmazott.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Úgy vélekedett: a Matolcsy-program azért sem megoldás a krízisre, mert éppen akkor beszél bérfejlesztésről a hiányszakmákban, amikor elrendelik a köztisztviselők számára a 9 órás munkanapot, a megyei és fővárosi kormányhivatali dolgozóknak már nem jár cafeteria, és az alapszabadság 25 napról 20 napra csökken.


Miközben Matolcsy figyelemfelhívó kampányokat rendezne az államilag támogatott oktatási és egészségügyi rendszer érdekében, a kormány évek óta nem tesz semmi az egészségügy és az oktatás problémáinak megoldásáért – sorolta az ellenzéki politikus.


Az MSZP szerint, ezzel szemben olyan átfogó európai ifjúsági akciótervet kell kidolgozni, amely kisgyermekkortól egészen a munkaerőpiacra lépésig kíséri a fiatalokat, mert Európa jövője a mai fiatalok kezében van – mondta Bihal Dávid.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 873
    Shares

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük