Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egyre másra látnak napvilágot vezető néppárti politikusok nyilatkozatai, melyben jelzik, nem látják szívesen Orbán Viktort és politikáját Európa vezető jobboldali pártcsaládjában.

Az Európai Néppárton belül egyre többen támogatják, hogy elindítsák a Fidesz formális fegyelmi folyamatot, melynek könnyen lehet, hogy kizárás lesz a vége. Miután az európai, jobboldali pártszövetség vezetői egyhangúlag minősítették hazugnak és kártékonynak a néppárti bizottsági elnököt, Jean-Claude Junkert is támadó kormányzati plakátkampányt.

Hír Hugó már péntek reggel beszámolt róla, hogy megvan Orbánék fegyelmi eljárásához szükséges kellő támogató párt. A 444 estére arról ír, hogy újabb párt, a görög Új Demokrácia, amelynek elnöke pénteken egy üzleti fórumon jelentette be, hogy hétfőn levelet küld az EPP elnökének, és ezzel hivatalosan is indítványozza a Fidesz kizárását.

Súlyos kárt okozott az Európai Néppártnak Orbán Viktor magyar kormányfő, az EPP-hez tartozó Fidesz elnöke az új magyar kormányzati kampánnyal, – mondta Manfred Weber, a Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje a Der Spiegel című német hírmagazinnak, hangsúlyozva, hogy a kampányt le kell állítani- szúrta ki a Hírklikk

Tehát már nem csak mezei képviselőknek, de egyenesen a Néppárt első emberének is elege van kisded játékaiból. Mindazon által nagyon vékony előnye van a jobboldalnak az európai baloldallal szemben. Így tehát jogos a kérdés megkockáztatja-e a Néppárt a vezető szerepének elveszítését azzal, hogy kizárja Orbánékat. Mit gondol?

[poll id=”33″]


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: