Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Áder János köztársasági elnök bejelentette a dátumot.

Az Európai Tanács döntése értelmében 2019. május 23-a és 26-a között kell megtartani az európai parlamenti választásokat az unió országaiban. Így ebben az időintervallumban Áder szabadon dönthetett.

Áder pedig döntött, így az EP választások hivatalosan

Május 26.-án lesznek

Ez pedig azt jelenti, hogy kevesebb mint 55 nap múlva dönthetünk arról, kiket is küldünk Brüsszelbe. Ki harcolni Brüsszel, Soros és a migránsok ellen, ki pedig a valós problémákkal, mint egészségügy, oktatás szegénység.

Míg a jobboldalon egységesen indul a Fidesz, addig az ellenzék külön listákkal vág neki a megmérettetésnek. Kivétel az MSZP, amely szorgalmazta a közös ellenzéki listát, végül csak a Párbeszéddel tudott megállapodni, így közösen indul a két párt.

Szintén összefogásban indul a Mi Hazánk Mozgalom az FKGP-vel valamint a MIÉP-pel azonban kevés az esélye az 5%-os küszöb meglépésére a mikor pártnak. Ugyancsak valószínűleg nem kap mandátumot az LMP és a Momentum.

Érdekesség még, hogy a DK listáját Dobrev Klára Gyurcsány Ferenc felesége fogja vezetni. Várhatólag a DK 1 maximum 2 mandátumot szerez majd a brüsszeli patkóban, az MSZP pedig 3-4 hellyel számolhat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: