forrás: nol.hu
forrás: nol.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komoly politikai és jogi következménye lehet annak az eseménysornak, melyet tegnap elindított Orbán fő bizalmasa.

Több is történt annál, mint ami a látszat. Tegnap mi is beszámoltunk róla, hogy Szijjártó Péter hogyan égette le magát és minket a brit közszolgálati televízióban. De ennél több is történt abban az interjúben.

Mint ahogyan az MSZP fogalmaz:

Szijjártó Péter a BBC-nek adott interjújában elismerte, hogy az újabb Brüsszel-ellenes kormányhirdetésnek mondott plakátjaival a kormány valójában a Fidesznek kampányol közpénzből.

A miniszter nyíltan beismerte a jogsértést, hol van ilyenkor a fideszes ítéletvégrehajtó Domokos László ÁSZ-elnök?

Úgy tűnik, hogy Domokos László nem akar magától megszólalni az ügyben, ezért írásbeli kérdéssel fordulunk hozzá, hogy megtudjuk, mégis mit kíván tenni a jogsértéssel szemben.

Domokos László most bizonyíthat: vagy eljárást indít tiltott kampányfinanszírozás miatt, vagy nem tesz semmit és ezzel egyértelműen beismeri, hogy az ÁSZ nem több egy eszköznél, amit a Fidesz az ellenzék ellehetetlenítésére használ. – áll a párt közleményében.

Szocialista forrásokból úgy értesültünk, az MSZP nem fogja annyiban hagyni ezt a beismerést és további lépéseket kezdeményez a párt.

Szintén korábbi történet, hogy az ÁSZ nyakra-főre büntetett meg pártokat irodabérlés miatt, illetve hogy a Jobbiktól már több, mint 1 milliárd forintot követelnek korábbi plakátkampánya miatt. Ha Szijjártó elszólása igaznak bizonyulnak akkor a Fidesznek csaknem 15 milliárd forintos bírságot lehetne kiszabni – állítja portálunk szakértője.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: