Az ENSZ-nek hadat üzenő Szijjártóval mosta fel a padlót a BBC riportere (videó)


Szijjártó Péter - Fotó: MNO
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1.1K
    Shares

Úgy néz ki, hogy a magyar külügy elveszítette minden realitásérzékét.

Gyakorlatilag nem az a kérdés, hogy lejáratnak-e minket a külföldi partnereink előtt, hanem az, hogy a külügyminiszter önmagától ennyire korlátolt vagy segítenek neki párttársai, esetleg Németh Szilárd vagy Kósa Lajos.

Ugyanis a héten a második öntökönlövést követte el Szijjártó Péter. Nem elég, hogy nevetségessé tette magát egy ENSZ-nek szóló felhívással, melyben felszólítja a szervezetet arra, hogy ne támogassák tovább a migrációt – mintha ez tényleg így volna, most pedig a BBC riporterével aláztatta meg magát.Hiába másfajta közszolgálathoz van szokva az ember idehaza, mint nyugaton.

Az interjú egy nagy bevallással kezdődött, ugyanis a külgazdasági és külügyminiszter a brit közszolgálati televíziónak adott interjújában lényegében elismerte, hogy kormányhirdetésnek álcázva, közpénzből kampányol a Fidesz.

A BBC Hard Talk című műsor vendége volt egy interjú erejéig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – írja a 24.hu.

Stephen Sackur riporter főleg az EP-választási kampányról, és a magyar kormány EU-ellenes plakátkampányáról kérdezett. A miniszter szerint a plakátok azért vannak kint, mert kampányidőszak van. A riporter erre megkérdezte Szijjártót, hogy akkor miért nincs rajtuk pártlogó, amire az a válasz érkezett, hogy a kormánynak kötelessége tájékoztatni az állampolgárokat azokról a fejleményekről, amelyek hatással vannak az életükre.

A szó ezután – Soros György érintésével – az EU határvédelmére terelődött. A riporter ekkor azt mondta Szijjártónak, hogy a magyar kormány nem informálja az állampolgárokat, hanem hazudik a plakátokon.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

A tárcavezető erre konkrét példát kért, amire a műsorvezető felhozta, hogy a kormány azt terjeszti, hogy az EU gyengíteni akarja a határvédelmet. Szijjártó szerint azonban ez igaz, és az EU hazudik.


Ezt azzal indokolta, hogy amikor 2015-be kerítést épített a kormány, akkor mindenki támadta őket, élen az Európai Bizottsággal.


“Tudja mi a Frontex? Nem egy határőrző szervezet, hanem egy utazási ügynökség!”-jegyezte meg Szijjártó Péter. Sackur erre hitetlenkedve annyit mondott:

Maguk egy párhuzamos univerzumban élnek

A teljes videó és Szijjártó lebőgése itt tekinthető meg:


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1.1K
    Shares

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük