Szijjártó Péter - Fotó: MNO
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy néz ki, hogy a magyar külügy elveszítette minden realitásérzékét.

Gyakorlatilag nem az a kérdés, hogy lejáratnak-e minket a külföldi partnereink előtt, hanem az, hogy a külügyminiszter önmagától ennyire korlátolt vagy segítenek neki párttársai, esetleg Németh Szilárd vagy Kósa Lajos.

Ugyanis a héten a második öntökönlövést követte el Szijjártó Péter. Nem elég, hogy nevetségessé tette magát egy ENSZ-nek szóló felhívással, melyben felszólítja a szervezetet arra, hogy ne támogassák tovább a migrációt – mintha ez tényleg így volna, most pedig a BBC riporterével aláztatta meg magát.Hiába másfajta közszolgálathoz van szokva az ember idehaza, mint nyugaton.

Az interjú egy nagy bevallással kezdődött, ugyanis a külgazdasági és külügyminiszter a brit közszolgálati televíziónak adott interjújában lényegében elismerte, hogy kormányhirdetésnek álcázva, közpénzből kampányol a Fidesz.

A BBC Hard Talk című műsor vendége volt egy interjú erejéig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – írja a 24.hu.

Stephen Sackur riporter főleg az EP-választási kampányról, és a magyar kormány EU-ellenes plakátkampányáról kérdezett. A miniszter szerint a plakátok azért vannak kint, mert kampányidőszak van. A riporter erre megkérdezte Szijjártót, hogy akkor miért nincs rajtuk pártlogó, amire az a válasz érkezett, hogy a kormánynak kötelessége tájékoztatni az állampolgárokat azokról a fejleményekről, amelyek hatással vannak az életükre.

A szó ezután – Soros György érintésével – az EU határvédelmére terelődött. A riporter ekkor azt mondta Szijjártónak, hogy a magyar kormány nem informálja az állampolgárokat, hanem hazudik a plakátokon.

A tárcavezető erre konkrét példát kért, amire a műsorvezető felhozta, hogy a kormány azt terjeszti, hogy az EU gyengíteni akarja a határvédelmet. Szijjártó szerint azonban ez igaz, és az EU hazudik.

Ezt azzal indokolta, hogy amikor 2015-be kerítést épített a kormány, akkor mindenki támadta őket, élen az Európai Bizottsággal.

“Tudja mi a Frontex? Nem egy határőrző szervezet, hanem egy utazási ügynökség!”-jegyezte meg Szijjártó Péter. Sackur erre hitetlenkedve annyit mondott:

Maguk egy párhuzamos univerzumban élnek

A teljes videó és Szijjártó lebőgése itt tekinthető meg:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: