Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az egyik csepeli helyi lap borította az ügyet.

Mint a 21óra megírta, a Németh Szilárd által vezetett csepeli csapat nyerte a tavaly szeptemberben megrendezett X. Kolbászfesztivált Nagyszalontán. Németh győztes csapatát Borbély Lénárd polgármester mellett Morovik Attila alpolgármester, valamint a polgármesteri hivatal jelenlegi és volt munkatársai alkották.

A Csepel testvérvárosa által rendezett rendezvényen elért sikerről Németh, illetve Borbély Facebook-oldaláról is értesülhettek a csepeliek. Az azonban a híradásokból kimaradt, hogy legalább részben csepeli közpénzből valósult meg a fesztivál.

A kormány a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül ugyanis támogatja a testvérvárosi kapcsolatok ápolását az anyaországi, illetve határon túli települések között. A csepeli önkormányzat kétmillió forintot kért az eseményre a alapkezelőtől, és 1,6 millió forintot meg is ítéltek az esemény támogatására.

Ezt a pénzt a csepeli önkormányuzat pályázta meg, vagyis tulajdonképpen ennyibe került a csepelieknek Németh Szilárd és Borbély Lénárd első helyezése a kolbászfesztivlon.

Hogy a közpénzt pontosan mire költötték, az nem derült ki, ami biztos, hogy a pályázati pénzből fizették például Csisztu Zsuzsa műsorvezető gázsiját. A kerületi önkormányzat honlapjára ömlesztve kirakott szerződések közt böngészve kiderül, hogy Csisztu 449 439 forintért 12 és 17 óra között műsorvezetett, vagyis csaknem 90 ezer forintos óránkénti gázsiért.

Forrás 21óra 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: