Megosztom másokkal is:
  •  

Az egyik csepeli helyi lap borította az ügyet.

Mint a 21óra megírta, a Németh Szilárd által vezetett csepeli csapat nyerte a tavaly szeptemberben megrendezett X. Kolbászfesztivált Nagyszalontán. Németh győztes csapatát Borbély Lénárd polgármester mellett Morovik Attila alpolgármester, valamint a polgármesteri hivatal jelenlegi és volt munkatársai alkották.

A Csepel testvérvárosa által rendezett rendezvényen elért sikerről Németh, illetve Borbély Facebook-oldaláról is értesülhettek a csepeliek. Az azonban a híradásokból kimaradt, hogy legalább részben csepeli közpénzből valósult meg a fesztivál.

A kormány a Bethlen Gábor Alapkezelőn keresztül ugyanis támogatja a testvérvárosi kapcsolatok ápolását az anyaországi, illetve határon túli települések között. A csepeli önkormányzat kétmillió forintot kért az eseményre a alapkezelőtől, és 1,6 millió forintot meg is ítéltek az esemény támogatására.

Ezt a pénzt a csepeli önkormányuzat pályázta meg, vagyis tulajdonképpen ennyibe került a csepelieknek Németh Szilárd és Borbély Lénárd első helyezése a kolbászfesztivlon.

Hogy a közpénzt pontosan mire költötték, az nem derült ki, ami biztos, hogy a pályázati pénzből fizették például Csisztu Zsuzsa műsorvezető gázsiját. A kerületi önkormányzat honlapjára ömlesztve kirakott szerződések közt böngészve kiderül, hogy Csisztu 449 439 forintért 12 és 17 óra között műsorvezetett, vagyis csaknem 90 ezer forintos óránkénti gázsiért.

Forrás 21óra 


Megosztom másokkal is:
  •  

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --