Néha a kisemberek is győzhetnek: Példaértékű pert nyert a MÁV ellen egy kirúgott kalaúz


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 182
    Shares

Szeretem azokat a történéseket, amikor néha a kis ember is ki tudja harcolni a saját igazát. Ez egy ilyen történet lesz.

Igazat adott a bíróság annak kalauznak, akit még 2016 nyarán bocsátott el a MÁV-Start, mivel a férfi nem volt hajlandó egyedül két ember munkáját elvégezni.

Az RTL Híradó szerint Németh Zsoltnak egy hat kocsiból álló szerelvényen kellett volna dolgoznia jegyvizsgálóként egyedül. Ez azonban amellett, hogy utasbiztonság tekintetében aggályos, még szabályellenes is:

5 KOCSI FELETT MÁR KÉT KALAUZRA VAN SZÜKSÉG.
A férfi megtagadta a munkát, a vonat nem indult el, a vasúttárssaság pedig kirúgta.

Németh beperelte a MÁV-Startot, a bíróság pedig neki adott igazat. A cégnek így meg kell fizetni az elmaradt munkabért, járulékait, valamint némi kártérítést is – az összeg kétmillió forintra rúg.


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 182
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük