Néha a kisemberek is győzhetnek: Példaértékű pert nyert a MÁV ellen egy kirúgott kalaúz


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Szeretem azokat a történéseket, amikor néha a kis ember is ki tudja harcolni a saját igazát. Ez egy ilyen történet lesz.

Igazat adott a bíróság annak kalauznak, akit még 2016 nyarán bocsátott el a MÁV-Start, mivel a férfi nem volt hajlandó egyedül két ember munkáját elvégezni.Az RTL Híradó szerint Németh Zsoltnak egy hat kocsiból álló szerelvényen kellett volna dolgoznia jegyvizsgálóként egyedül. Ez azonban amellett, hogy utasbiztonság tekintetében aggályos, még szabályellenes is:

5 KOCSI FELETT MÁR KÉT KALAUZRA VAN SZÜKSÉG.
A férfi megtagadta a munkát, a vonat nem indult el, a vasúttárssaság pedig kirúgta.

Németh beperelte a MÁV-Startot, a bíróság pedig neki adott igazat. A cégnek így meg kell fizetni az elmaradt munkabért, járulékait, valamint némi kártérítést is – az összeg kétmillió forintra rúg.


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük