Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ítéletet hozott a fővárosi ítélőtábla Növényi Norbert ügyében.

Az olimpiai bajnok hatodrendű vádlottként állt ismét a Fővárosi Törvényszék elé abban az adócsalási ügyben, mely immár  8 éve húzódódik és amelyben másfél milliárd forintot csaltak el a vád szerint.

A vádirat szerint 1995 és 2010 között az I. rendű vádlott több gazdasági társaságból álló cégcsoportot alakított és működtetett, melyeknek gazdasági vezetését a II. rendű vádlott végezte. A cégcsoportban a névleges tisztségviselők az I. rendű vádlott családtagjai, rokonai voltak, akik nem rendelkeztek valós információval a cégek működéséről.

A III. és IV. rendű vádlott 2005 és 2010 között szintén az egész ország területére kiterjedő, fiktív számlák kiállítását végző bűnözői csoportot működtetett, melynek az volt a célja, hogy tényleges gazdasági tevékenységet nem végző belföldi és külföldi gazdasági társaságok beiktatásával, színlelt szerződéssel és azt alátámasztó valótlan tartalmú okiratokkal, jól prosperáló cégek adófizetési kötelezettségeit jogosulatlanul csökkentsék, jutalék ellenében.

Az olimpiai bajnok úgy keveredett az ügybe, hogy az elsőrendű vádlott munkát adott neki. Növényi azt állította, hogy csak reklámarc volt, a vád szerint azonban részt vett üzleti döntésekben is, így az ügy hetedrendű vádlottja lett. Növényi a rendőrségi vallomásában tagadta, hogy bármi köze is lenne a csaláshoz. – írja a 24.hu.

A bíróság most azonban jogerős ítéletet hirdetett az ügyben. Növényi Norbertet, az ügy hetedrendű vádlottját  2 év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte jogerősen a táblabíróság. A másodfokú bíróság az egyéb enyhítő körülmények mellett a különösen jelentős időmúlásra tekintettel látott alapot a jelentős enyhítésre.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: