Kásler Miklós - Fotó: Tháler Tamás
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

És evvel egy gigantikusat hazudott is…

Kásler Miklós elmondta, az elmúlt öt évben az akkori 70 ezres betegszámhoz képest mára a tervezhető beavatkozásokra várók száma 28 ezerre csökkent, ezzel Magyarország az európai középmezőnybe került.

2012-től tavaly év végéig várólista-csökkentésre 26 milliárd forintot fordított a kormány, jövőre erre a célra további hatmilliárd forint áll rendelkezésre – mondta a miniszter.

A 28 ezres számot tavaly ősszel Rétvári Bence államtitkár is említette a parlamentben, és különböző beavatkozásokról is mondott adatokat, amelyek körül aztán némi vita, majd kiderült, hogy a politikus 2017-es adatokat közölt, holott a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján az éppen aktuális állapotot mutató oldalakon más számok szerepelnek arról, mennyit is kell várniuk egy-egy beavatkozásra a betegeknek.

Ez álkersztény Fideszes igazmondás. A várólisták lehet, hogy rövidültek. Ugyanis a várólisták nem nyitottak, egy bizonyos létszám után lezárják és nem lehet felkerülni rájuk. Akár hónapokba is telhet, hogy valakit felvegyenek a várólistára. Fideszes ármánykodás, a szar dícsőítése.

„Tájékoztatom, hogy a magánellátásokról a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nem gyűjt, és nem kezel adatokat, figyelemmel arra, hogy a magánszolgáltatók által nyújtott ellátások nem tartoznak a közfinanszírozott ellátások körébe” – ezzel utasította el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az érdemi válaszadást. A DK-s Oláh Lajos írásbeli kérdést intézett Kásler Miklós erőforrás-miniszterhez, hogy megtudja: mennyi pénzt költöttek a magyarok 2016-ban, és 2017-ben magánegészségügyi ellátásra.
Nos, a teljes magánegészségügyi forgalomról nem sikerült adatot találnom, de a bevételi adatok látványosan nőnek a szektorban: A piac legnagyobb 14 cégének összes árbevétele a 2016. évi 42,1 milliárd forintról 2017-re 48,6 milliárdra nőtt. — És tegyük hozzá, ez a legális forgalom nagysága, mert azért tudjuk, számlát nem mindenütt kapunk…

Forrás: HVG / BalraMagyar

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: