Kulka János színművész - Fotó: 168óra
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Dr. Mágenheim szerepében 12 éven keresztül öregbítette a mentők hírnevét Kulka János. Az ünnepélyes avatáson a sorozat rendezője és több másik színésze is ott volt.
Magyarország valaha volt egyik legnépszerűbb sorozata, a Szomszédok ugyan már lassan 20 éve befejeződött, de kultusza a mai napig tart. Amellett, hogy a hétköznapi kisemberek gondjaira fókuszált, az egyik legfontosabb szál a mentők munkáját mutatta be: a Kulka János által alakított dr. Mágenheim Ádám karakterén keresztül az egész szervezet működését megismerhették a tévénézők.

A jelenetek nagy részét a Markó utcai Központi Mentőállomáson forgatták, ahol 12 évig szinte szimbiózisban éltek egymással a stábtagok és a valódi mentődolgozók. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője szerint sokszor még azt is kétszer meg kellett nézniük, egy adott kocsit kiküldhetnek-e egy esethez, vagy csak a színészek használják.

A történet a mentők társadalmi megbecsültségén is nagyon sokat lendített, valamint az életmentést, mint hivatást is sokkal népszerűbbé tette, mint addig volt. Ennek fényében szinte már furcsa, hogy eddig nem állítottak emléktáblát a sorozatnak az egykori forgatások helyszínén. Most azonban pótolták a mulasztást, az ünnepélyes avatásra hatalmas tömeg volt kíváncsi – az újságírók és a mentődolgozók mellett nagyon sok “civil” érdeklődő is eljött.

 

Fotó: Szeretlek Magyarország

Kulka János mellett ott volt a rendező, Horváth Ádám, a dr. Szalóki Esztert alakító Malek Andrea, a dr. Nagy Évát játszó Simorjay Emese, valamint az OMSZ két dolgozója, Kápolnai József és Lakatos Péter, akik a sorozatban is rendszeresen feltűntek.

Forrás: SZMO

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: