Hatalmas megtiszteltetés érte az ország Mágenheim dokiját (részletek a cikkben)


Kulka János színművész - Fotó: 168óra
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 742
    Shares

Dr. Mágenheim szerepében 12 éven keresztül öregbítette a mentők hírnevét Kulka János. Az ünnepélyes avatáson a sorozat rendezője és több másik színésze is ott volt.
Magyarország valaha volt egyik legnépszerűbb sorozata, a Szomszédok ugyan már lassan 20 éve befejeződött, de kultusza a mai napig tart. Amellett, hogy a hétköznapi kisemberek gondjaira fókuszált, az egyik legfontosabb szál a mentők munkáját mutatta be: a Kulka János által alakított dr. Mágenheim Ádám karakterén keresztül az egész szervezet működését megismerhették a tévénézők.

A jelenetek nagy részét a Markó utcai Központi Mentőállomáson forgatták, ahol 12 évig szinte szimbiózisban éltek egymással a stábtagok és a valódi mentődolgozók. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője szerint sokszor még azt is kétszer meg kellett nézniük, egy adott kocsit kiküldhetnek-e egy esethez, vagy csak a színészek használják.

A történet a mentők társadalmi megbecsültségén is nagyon sokat lendített, valamint az életmentést, mint hivatást is sokkal népszerűbbé tette, mint addig volt. Ennek fényében szinte már furcsa, hogy eddig nem állítottak emléktáblát a sorozatnak az egykori forgatások helyszínén. Most azonban pótolták a mulasztást, az ünnepélyes avatásra hatalmas tömeg volt kíváncsi – az újságírók és a mentődolgozók mellett nagyon sok “civil” érdeklődő is eljött.

 

Fotó: Szeretlek Magyarország

Kulka János mellett ott volt a rendező, Horváth Ádám, a dr. Szalóki Esztert alakító Malek Andrea, a dr. Nagy Évát játszó Simorjay Emese, valamint az OMSZ két dolgozója, Kápolnai József és Lakatos Péter, akik a sorozatban is rendszeresen feltűntek.

Forrás: SZMO

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 742
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük