Hatalmas megtiszteltetés érte az ország Mágenheim dokiját (részletek a cikkben)


Kulka János színművész - Fotó: 168óra
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Dr. Mágenheim szerepében 12 éven keresztül öregbítette a mentők hírnevét Kulka János. Az ünnepélyes avatáson a sorozat rendezője és több másik színésze is ott volt.
Magyarország valaha volt egyik legnépszerűbb sorozata, a Szomszédok ugyan már lassan 20 éve befejeződött, de kultusza a mai napig tart. Amellett, hogy a hétköznapi kisemberek gondjaira fókuszált, az egyik legfontosabb szál a mentők munkáját mutatta be: a Kulka János által alakított dr. Mágenheim Ádám karakterén keresztül az egész szervezet működését megismerhették a tévénézők.

A jelenetek nagy részét a Markó utcai Központi Mentőállomáson forgatták, ahol 12 évig szinte szimbiózisban éltek egymással a stábtagok és a valódi mentődolgozók. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője szerint sokszor még azt is kétszer meg kellett nézniük, egy adott kocsit kiküldhetnek-e egy esethez, vagy csak a színészek használják.

A történet a mentők társadalmi megbecsültségén is nagyon sokat lendített, valamint az életmentést, mint hivatást is sokkal népszerűbbé tette, mint addig volt. Ennek fényében szinte már furcsa, hogy eddig nem állítottak emléktáblát a sorozatnak az egykori forgatások helyszínén. Most azonban pótolták a mulasztást, az ünnepélyes avatásra hatalmas tömeg volt kíváncsi – az újságírók és a mentődolgozók mellett nagyon sok “civil” érdeklődő is eljött. 

Fotó: Szeretlek Magyarország

Kulka János mellett ott volt a rendező, Horváth Ádám, a dr. Szalóki Esztert alakító Malek Andrea, a dr. Nagy Évát játszó Simorjay Emese, valamint az OMSZ két dolgozója, Kápolnai József és Lakatos Péter, akik a sorozatban is rendszeresen feltűntek.

Forrás: SZMO

 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük