Plakát Dunakeszinél - Fotó: Facebook
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik, a Fidesz retteg az ellenzéki oldaltól.

Nem tudunk másra gondolni annak a tükrében, hogy ismét egy olyan intézkedést vezetnek be, melyek alapján az ellenzéki pártok hatalmas esélyhátrányból lesznek kénytelenek indulni.

Azt tudjuk, hogy Budapesten nagy valószínűséggel megbukik a Fidesz őszre – feltéve, ha csupán egy közös ellenzéki, Karácsony Gergely lesz a Fidesz jelöltjének kihívója – viszont azt nem adja olyan könnyen a kormánypárt.

Régóta tudjuk, hogy leuralta a Fidesz a hirdetési piacot és az ellenzéki pártok kampányidőszakban jóformán nem jutnak fizetett plakáthelyekhez – ez alól egyedül Simicska Lajos által patronált Jobbik volt a kivétel, látjuk, milyen retorziókkal.

Most viszont totális kivégzésre készülnek, ugyanis szeptember 1-től csak a tulajdonos engedélyével lehet plakátokat elhelyezni a villanyoszlopokon, holott korábban ehhez nem kellett hozzájárulás. Az Elmű felületeinek értékesítését az ESMA Reklám Zrt. végzi, amely Garancsi István oligarcha tulajdona.

Lehet tippelni milyen számban fognak ellenzéki pártok plakátolásra engedélyt kapni, attól a Garancsi Istvántól akinek magángépén Orbán Viktor focimeccsekre szokott repülni, ha kedve tartja.

Vagyis elgondolkodhatunk, hogy vajon az ÁSZ bírságokkal sújtott, hirdetési piacról kiszorult ellenzéknek hol jelenhetnek meg egyáltalán hirdetései a választási kampányban.

Gyakorlatilag nem létezik már a kampányfilm mint eszköz, most pedig a plakátok is kicsúsznak az ellenzék kezéből. Valahol a demokráciának az volna a lényege, hogy a különböző pártok azonos esélyekkel indulhatnak, ehelyett azt látjuk, hogy plakát fronton is csak a Fidesz…

Rettegnek? Rettegjenek!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: