Fotó: AFP/ Dursun Aydemir
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Itt most valóban élet-halál harc lehet.

Az Európai Unió legerősebb gazdasága a német gazdaság, ezért óhatatlanul is hangsúlyosabban érvényesül mindaz, amit a németek akarnak. A németek pedig – úgy néz ki – nagyon berágtak Orbánra és készek is cselekedni.

Ez nem valami levegőbe eregetett remény, vagy szómágia, valóban megindulnak Orbán ellen. Az első felvonásban a CDU politikusa Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának elnöke a Fidesz kizárását javasolja az Európai Néppártból.

Ő az első német kereszténydemokrata EP-képviselő a CDU 34 fős delegációjából, aki nyíltan a szakítást szorgalmazza, miután a magyar kormány újabb plakátháborút indított az EU és Jean-Claude Juncker bizottsági elnök ellen.

– Orbánt és pártját ki kell zárni a sorainkból. Nem kell közösséget vállalnunk Orbánnal, aki nyíltan barátkozik az olyan szélsőjobboldali figurákkal, mint Steve Bannon és a hozzá hasonlókkal Franciaországban és Olaszországban- nyilatkozta Gräßle a Stuttgarter Nachrichten című német lapnak.

Szerinte a magyar kormányfő Brüsszelben bátor európainak mutatja magát, odahaza pedig agresszívan EU-ellenes. “Nem engedhetjük, hogy felvegye ezt az ‘egyedül Brüsszel ellen’ magatartást”.

– számol be minderről a Népszava.Az EP-képviselő bírálta, hogy a magyar hatóságok rengeteg EU-forrást szabálytalanul használnak fel. “Magyarországon több pénzügyi szabálytalanság történik, mint bárhol másutt az EU-ban” – hangsúlyozta.

Az újság egy OLAF-jelentésre hivatkozva – de időszak megjelölése nélkül – azt állítja, hogy Brüsszel 138 millió eurónyi támogatásnál fedezett fel szabálytalanságokat, és 15 esetben pénzbüntetés kiszabásával végződött a vizsgálat.

Ezen túl további négy, összesen 285 millió euró értékű projekt esetében találtak visszaélésekre utaló jeleket, köztük van az Elios Zrt. és a budapesti négyes metró ügye.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: