Vége a játéknak! – Merkel pártja nekimegy a Fidesznek, túlélheti Orbán?


Fotó: AFP/ Dursun Aydemir
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 731
    Shares

Itt most valóban élet-halál harc lehet.

Az Európai Unió legerősebb gazdasága a német gazdaság, ezért óhatatlanul is hangsúlyosabban érvényesül mindaz, amit a németek akarnak. A németek pedig – úgy néz ki – nagyon berágtak Orbánra és készek is cselekedni.

Ez nem valami levegőbe eregetett remény, vagy szómágia, valóban megindulnak Orbán ellen. Az első felvonásban a CDU politikusa Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának elnöke a Fidesz kizárását javasolja az Európai Néppártból.

Ő az első német kereszténydemokrata EP-képviselő a CDU 34 fős delegációjából, aki nyíltan a szakítást szorgalmazza, miután a magyar kormány újabb plakátháborút indított az EU és Jean-Claude Juncker bizottsági elnök ellen.

– Orbánt és pártját ki kell zárni a sorainkból. Nem kell közösséget vállalnunk Orbánnal, aki nyíltan barátkozik az olyan szélsőjobboldali figurákkal, mint Steve Bannon és a hozzá hasonlókkal Franciaországban és Olaszországban- nyilatkozta Gräßle a Stuttgarter Nachrichten című német lapnak.

Szerinte a magyar kormányfő Brüsszelben bátor európainak mutatja magát, odahaza pedig agresszívan EU-ellenes. “Nem engedhetjük, hogy felvegye ezt az ‘egyedül Brüsszel ellen’ magatartást”.

– számol be minderről a Népszava.Az EP-képviselő bírálta, hogy a magyar hatóságok rengeteg EU-forrást szabálytalanul használnak fel. “Magyarországon több pénzügyi szabálytalanság történik, mint bárhol másutt az EU-ban” – hangsúlyozta.

Felhívás!

Cikkünk a felhívás után folytatódik

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.


Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Az újság egy OLAF-jelentésre hivatkozva – de időszak megjelölése nélkül – azt állítja, hogy Brüsszel 138 millió eurónyi támogatásnál fedezett fel szabálytalanságokat, és 15 esetben pénzbüntetés kiszabásával végződött a vizsgálat.


Ezen túl további négy, összesen 285 millió euró értékű projekt esetében találtak visszaélésekre utaló jeleket, köztük van az Elios Zrt. és a budapesti négyes metró ügye.Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 731
    Shares

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük