Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Régóta közkeletű mondás, hogy teljes egészében felborult az időjárás. Voltaképpen már nincsen fehér tél, a tavasz meg az ősz, mint átmeneti évszakok pedig eltűntek.

Bár még bőven a télben vagyunk, hiszen december-január-február a téli időszak eddig is a szélsőségek jellemezték ezt a hónapot. Volt már 15 fok is, aztán közvetlenül este pedig mínuszt mutatott a hőmérő higanyszála. De egész télen alig pár nap hóesés volt csupán, ami már jellemző – évek óta nincs komoly havazás.

Ha megnézzük a jövő hetet gyakorlatilag belecsobbanunk a tavaszba. Ameddig még hétfőn mínuszból indulunk, addig a héten +20 fok is lehet.

Hétfőn néhol rövidebb, másutt hosszabb időre is kisüt a nap, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet döntően mínusz 7 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és 13 fok között alakul.

Számottevő csapadék kedden sem valószínű. Főként a Dunántúlon erős, néhol viharos lehet a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 9 és 17 fok között valószínű.

Szerdán és csütörtökön többnyire derült vagy gyengén felhős időre lehet számítani, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán mínusz 3 és plusz 4, csütörtökön mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok szerdán 9 és 15, csütörtökön 12 és 20 fok között alakulnak.

Pénteken, március elsején szórványosan várható eső, zápor. A szél is megerősödik. A leghidegebb órákban 0-6 fok lehet. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan lehet kisebb eső, zápor, nagyobb eséllyel a keleti országrészben. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Vasárnap több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: