Bangóné Borbély Ildikó
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Csolnoky Ferenc Kórházban rövid időn belül megfeleződött az érsebészek száma, miután a hat szakember közül hárman jelezték: távoznak. Az osztályvezető főorvos is köztük van.

Veszprém megye súlyponti kórházában csupán három érsebész maradt – értesült a 24.hu. A lap úgy tudja, hogy az intézményben felmondott orvosok közül egy Budapestre, egy másik pedig Miskolcra szerződött állami intézményhez, a harmadik pedig már csak magánrendelésen fogadja a betegeket.

A felmondások miatt a cikk szerint előfordult már, hogy komoly beavatkozást igénylő beteget nem tudott fogadni a veszprémi kórház, mert a specialista érsebész a távozók között van. Ügyeletet – írják – még el tud látni a kórház, de csak úgy, hogy a sebészetről ugranak be pótolni a távozókat.

Elképesztő állapotok uralkodnak az egészségügyben, mint a fenti példa is mutatja, ez mindnyájunknál kiveri a biztosítékot,ahogy kiverte Bangóné Borbély Ildikónál is, íme a hivatalos álláspontja:

Tovább nőtt a szakorvoshiány, most éppen a veszprémi kórház 3 érsebésze mondott fel.
Orbán Viktor csak a menekültekkel kapcsolatos kormányzati kampánnyal foglalkozik, a magyarokkal nem.

Amikor az unió tagjai lettünk, körülbelül 38 ezer aktív orvos volt Magyarországon. Jelenleg legfeljebb 26-28 ezer körül van a közintézményekben foglalkoztatott orvosok száma, egyes egészségügyi szakmák teljesen kiürültek. A szakvizsga nélkül külföldre távozók aránya 2010 óta folyamatosan negyven százalék felett van. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy csak Angliában a jelenleg dolgozó magyar orvosok száma meghaladja az 1700 főt. Az elvándorlás következményeként életveszélyes szakemberhiány lépett fel.

Az elérhető uniós forrásokból több pénzt kell fordítani a magyar egészségügyi rendszer modernizálására, de tudni kell, hogy az egészségügyi ellátás megszervezése és biztosítása a nemzeti kormányok feladatkörébe tartozik, vagyis az unió összes pénze sem oldja meg azt a problémát, hogy az Orbán-kormány lemondott a magyar betegekről.

Az MSZP Haza, Szeretet, Európa! programjának egyik legfontosabb eleme, hogy európai szintű egészségügyet biztosítsunk a magyaroknak!

Bangóné Borbély Ildikó,
frakcióvezető-helyettes

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: