gyász - Fotó: medium.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nehéz szavakat találni, hiszen mind ismertük, szerettük…

Nincs ember aki ne látta volna színpadon vagy képernyőn… Hatalmas űrt hagy maga után a művész úr.

Szerdán, 92 éves korában elhunyt Kautzky József Jászai Mari-díjas színművész – közölte a család az MTI-vel szerdán. A művészt szerdán érte a halál.

Kautzky József 1927. január 15-én született Soroksáron, 1946 és 1948 között végezte el a Színművészeti Akadémiát. 1949-ben a debreceni Csokonai Színház, 1949-től a pécsi Nemzeti Színház, 1952-től a Magyar Néphadsereg Színháza, 1958 és 1996 között a Jókai Színház, a Petőfi, a Thália, az Arizona, a Művész, valamint a Thália Színház tagja volt.

Művészetének elismeréseként 1983-ban Jászai Mari-díjjal tüntették ki.

Főbb szerepei: Ágh Miklós (Molnár: A hattyú); Szigligeti: Liliomfi; Vak jós (Euripidész: Bacchánsnők); Kacsóh Pongrácz (Kellér: Bal négyes páholy); Biberach (Katona: Bánk bán); Rozsos Henrik (Karinthy: Házszentelő); Arkagyij Afranius (Bulgakov: A Mester és Margarita); Sir Colenso Ridgeon (Shaw: Segítség! Orvos!); Candy (Steinbeck: Egerek és emberek); Weller Martin (Coburn: Kopogós römi);

Kautzky József több mint negyven játékfilmben is szerepelt, a közönség többek között olyan kultuszfilmekből ismerheti, mint A tizedes meg a többiek, a Szegénylegények, a Hahó, öcsi!, vagy az Égig érő Fű.

Kautzky József – Fotó: 24.hu

Részvétünk a gyászoló családnak, Isten nyugosztalja a művész urat!

Forrás: Hirado.hu / BalraMagyar


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: