2018. február 20. Karácsony Gergely interjú. Zugló polgármestere. Fotó: Tóth Gergő
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Újabb levelet küldött a MAZSIHISZ Karácsony Gergelynek a baloldali előválasztás győztesének.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Magyarországi Zsidó Hitközség azért ragadott korábban tollat, mert úgy vélték, vállalhatatlan volt mindaz egy demokrata politikustól, amit ki lehetett hallani a politikai vezető mondataiból egy ominózus HírTV-s interjú alkalmával.

Karácsony Gergely a HírTV-ben félreértelmezhetően reagált arra a kérdésre, mely szerint elfogadható-e, hogy a Jobbik alelnöke Gyöngyösi Márton korábban zsidó parlamenti képviselőket listázott volna.

Karácsony, ahelyett, hogy maszatolt és magyarázkodott volna – ezzel is bizonyítva rátermettségét – nyíltan kiállt a közvélemény elé és bocsánatot kért félreértelmezhető mondataiért és kerek-perec kimondta, ő balodlali emberként a végletekig elutasítja az antiszemitizmust és a megbélyegzést.

Mindezek után, újabb levelet kapott a politikus a MAZSIHISZ-től, melyben a zsidó közösség nagyra értékeli a politikus kiállását és bocsánatkérését. Mint fogalmaznak – a maguk részéről lezártnak tekintik az ügyet.

Ez pedig sokaknak nem fog tetszeni, főleg a jobboldalon, hiszen egy teljesen profi kampánygépezetet állítottak Karácsonyra, hogy kicsinálják a sikerpolitikust. Ezek után nem hiszem, hogy maradt volna még muníció a jobboldalon, azonban tény, egy politikusnak nagyon meg kell válogatnia a szavait.

Azonban az is tény, hogy a legjobb szándék ellenére is lehet hibázni. De a hibákért lehet vállalni a felelősséget és ki lehet állni bocsánatot kérni. Karácsony ezt tette. Bár többen tennék ezt.

A MAZSIHISZ levelét pedig itt lehet olvasni:


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: