Rendőrség - Fotó: Pixabay
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma délben tárgyalás közben megtámadott egy őrt egy fegyveres férfi a Fővárosi Törvényszéken , a fegyvert az őr fejéhez szorította, így menekült el.

Pénteken délben egy fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről, értesült az Index. Úgy tudjuk, egy büntetőügy tárgyalásán egy vádlott elvette az őr fegyverét, a pisztolyt az őr fejéhez szorította így menekült ki az épületből, majd egy autót is szerzett.

A Fővárosi Törvényszék délutáni közleménye szerint „a terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel.

A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette.

A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

A Törvényszéken személyi sérülés nem történt. A terheltet erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte.”

Forrás: Index


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: