during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France.
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megrázó erejű politikai taposóaknára futott a Fidesz és annak vezetője, Orbán Viktor.

Karácsony Gergelyt akarta kicsinálni a jobboldal, egy a HírTV-ben félreértelmezhető mondata miatt. A teljes jobboldali kampánygépezet nekiesett a baloldali előválasztás győztesének, mondván, mentegette a zsidókról listákat készíteni kívánó Jobbikos Gyöngyösi Mártont

Nyilván nagy sebeket tudott okozni mindez a politikai baloldalon, amely politikai oldal nyíltan elutasítja a kirekesztés és az antiszemitizmus minden formáját. Természetes tehát, hogy Karácsony Gergely félreértelmezhető mondatai miatt bocsánatot kért. Ennek ellenére a Fidesz az EP választásokra azt a politikai stratégiát vázolta fel, hogy a baloldalt és a Jobbikot beszorítja a náci karanténba és ez lesz a témája az EP választásoknak.

Csakhogy egy óriási hibát követtek el. Ugyanis előkerült egy jegyzőkönyv a parlamentből. És igen érdekes állítások vannak ebben a jegyzőkönyvben. Amelyek a teljes Fidesz-stratégiát alapjaiban omlasztották össze. De miért is?

Az előkerült 2013-as parlamenti jegyzőkönyvből teljesen világosan kiderül Orbán Viktor a legkevésbé sem látta Gyöngyösi Márton “zsidók listázása” címen hírhedté vált felszólalását fasiszta veszélynek, igaz akkor még reménykedett abban, hogy a Jobbik egyszer majd a Fidesz-szövetséges lesz. Inkább megértően megsimogatta a Jobbik buksiját, sőt azt is mondta, amit a jobbikosok akarnak annak semmi akadálya!

Igazán csodálatos dolgokra lehet lelni, ha az ember időnként bele-bele lapoz egy-egy régebbi parlamenti jegyzőkönyvbe. Hihetetlen mód tudja a Jobbik minden megmozdulását kritizálni Orbán amióta kiderült, hogy igazából a Jobbik sem a NER-része, ám nem volt ez mindig így.

Egy 2013-as ülésnapon Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője, azonnali kérdést tett fel Orbánnak. A jobbikos képviselő ebben a hozzászólásában elmondta, hogy szerinte Gyöngyösi Márton egy nagyon fontos kérdésre hívta fel a figyelmet, amelyet később az ő gondolatmenetétől jelentősen eltérő, pontatlan mondatába kapaszkodva mindenki tudatosan félremagyarázott, elferdített, majd arról beszélt Mirkóczki, hogy Gyöngyösi felszólalásából mekkora botrány is lett.

Ezután elmondta, hogy a Jobbik azt szeretné, hogy legyen nyilvános adat a Magyar Országgyűlés képviselőinek és a magyar kormány tagjainak az állampolgársága vagy az esetleges kettős vagy többes állampolgársága. Az állampolgárság ugyanis identitást, lojalitást jelent.

Majd Orbán Viktor emelkedett szólásra, melyben szó szerint a következőt válaszolta a Jobbikos képviselőnek:

Az ön kérdésére adható és adandó választ akár egyetlen mondatban is elintézhetnénk, el is intézem, ha megengedi: semmi akadályát nem látom annak, hogy ilyen teljesen nyilvánvaló és közérdekű adatok a nyilvánosság számára elérhetőek legyenek.

Miután Orbán semmi akadályát nem látta annak, amit a Jobbik akar, beszédében a Gyöngyösi zsidókat listázó beszédéből kirobbant botrányt egy támadássorozatnak minősítette, amely a Jobbik képviselőét érte:

 “Itt most leülhetnék, de miután ön volt olyan kedves, és fölidézte azt a vitát és támadássorozatot, amely az ön képviselőtársának egyik e tárgyat érintő fölszólalásakor robbant ki, mégis magáról a jelenségről is kell mondanom néhány szót, amit szeretnék nagy tisztelettel a Jobbik képviselőjének figyelmébe ajánlani.”

Majd most jön Orbántól egy kedves atyai kis buksi simogatás a Jobbiknak, ami igazából az egész botrányt a világgazdasági válságra fogja, meg a zsidó kisebbség érzékenységére:

“Mindannyian látjuk, hogy egy súlyos és múlni nem akaró válság rázza meg az európai gazdaságot. Azt is látjuk, hogy nagyon sok országban a válságkezelés sikertelen. Azt is látjuk, hogy Európában a gyűlölet, a kiábrándultság, a düh és a csalódottság uralkodó politikai érzelmek. Ilyen körülmények között minden szóra figyelni kell. Mert amikor ilyen közállapotok vannak egy kontinensen, mint például most Európában, akkor a kisebbségek a történelmi tapasztalatok okán teljes joggal félhetnek attól, hogy előbb-utóbb ennek a helyzetnek a bűnbakjaivá válhatnak. Ez érvényes a Magyarországon élő, de a Magyarországon kívül élő európai zsidó közösségre is. Ezért minden megszólalást, ami ebben az összefüggésben hangzik el, ezerszer meg kell gondolni. Ezt kívánja a bajtársiasság, a többi állampolgár iránti tisztelet, az államalkotó kisebbségeink iránti tisztelet és az emberi méltóság általános parancsolata is.

Ezért nagy tisztelettel arra kérem önöket, ha ilyen kérdéseket vetnek föl, mindig figyeljenek arra, hogy ne sértsék meg a Magyarországon élő zsidó kisebbség alkotmányos jogait. Ha mégis ez bekövetkezne, ha az emberi méltóság sérelme következne be, akkor a magyar kormány a zéró tolerancia jegyében fog eljárni.”

Igen jól tetszenek olvasni, sehol semmi olyan mondat, hogy ez náci kijelentés volt, semmi olyan, hogy Ő elítéli, azt amit a Gyöngyösi Márton mondott. Persze Orbánnál már nem az első alkalom, hogy az ülés pontja, határozza meg az álláspontját.

Persze jogosan merül fel a kérdés, ha az esett után pár hónappal Orbán egyáltalán nem látta súlyosnak Gyöngyösi Márton kijelentéseit, akkor hogyan is lehet az, hogy 6 év múlva a politikai ellenfeleitől elhatárolódást kér, amikor ezt ő maga sem tette meg?

Az igazság azaz, hogy Orbán most sem gondolja ezt egy súlyos dolognak, sokkal inkább azért idézte fel Gyöngyösi kijelentéseit, mert retteg attól, hogy a Jobbik és a baloldal szövetségre lép és elveszíti a hatalmát.

Nos kedves olvasónk arra kérünk, oszd meg ezt a posztot, hogy mindenki lássa, Orbánnak nincsenek elvei, ha az érdeke úgy kívánja azt mondja a Jobbik felvetésére, hogy “semmi akadályát nem látom”, ha pedig az érdeke emígy kívánja, akkor fasiszta beszédnek tartja azt.

OSZD MEG MÁSSAL IS AZ IGAZSÁGOT!!

HírHugó.hu/BalraMagyar

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: