Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon úgy néz ki, hogy körön kívül kerül Orbán és az is, hogy az Európai Unió politikai aktorai végre hajlandóak fellépni vele szemben.

Legalábbis erre utal az, hogy Budapestre érkezik Orbán leghangosabb és legelszántabb ellenfele. Frans Timmermans neve ismerőnek csenghet azok számára akik nyomon követik a nemzetközi politikát. Az Európai Bizottság első alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje nem is akármi miatt érkezik a fővárosunkba.

Először a magyar szakszervezetekkel egyeztet a rabszolgatörvény néven elhíresült túlóra-szabályozásról. A pénteki találkozót az MSZP és a Magyar Szakszervezeti Szövetség szervezte meg az Európai Bizottság első alelnökével.

Az érdekképviselet vezetője, Kordás László megerősítette a Magyar Nemzetnek, hogy találkoznak az európai baloldal csúcsjelöltjével, de az egyeztetés céljáról nem árult el részleteket, csak annyit közölt, hogy egyelőre nem kaptak választ az Európai Bizottságtól a túlóratörvényben  megemelt munkaidőkeretet kifogásoló panaszukra.

Az Európai Bizottság hazai képviselete azt közölte, Brüsszel még elemzi a törvénymódosítást, Frans Timmermans pedig január 30-i felszólalásában jelezte, a magyar kormánynak már elküldték a kérdéseiket, a válaszok alapján döntenek a további lépésekről.

Ergó a Fidesz első számú brüsszeli ellenfele Budapestre jön és találkozik a szakszervezetekkel, valamint az ellenzék vezető erejével. Nagyon úgy néz ki, hogy az EP választásokra nagyon csúnya meglepetés készül Orbánék számára.

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: