Novák Katalin és a családvédelmi nemzeti konzultáció - Fotó: csalad.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Sok részlet még most sem ismert a hétpontos családvédelmi programból, a család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár azonban elárult néhányat az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden este.

A nőknek szóló, 10 millió forintos kamatmentes hitelről az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azt mondta: a programba idén július 1-jétől három éven át lehet belépni. A hitelt a 18-40 éves, házas, legalább 3 éves munkaviszonnyal rendelkező nők igényelhetik.

Novák Katalin megismételte: minden egyes gyerek születésekor 3 évre felfüggesztik majd a törlesztési kötelezettséget. A második gyerek esetében a fennálló tőketartozásból elengednek 30 százalékot, a harmadiknál pedig az egészet, a kölcsön így támogatássá alakul.

Ha viszont a gyerek – akár az első, akár a sokadik – nem érkezik meg 5 éven belül, a kölcsönt kamatostul kell visszafizetni. Arról az államtitkár nem beszélt, hogy mekkora lesz a kamat.

Azt is elmondta Novák, hogy a kormány a hitelfelvétel esetén a bírálati díjat és az egyéb járulékos költségeket is elengedi.

Válás esetén a hitelteher megoszlik: a fennmaradó tőketartozást a felbomlott párnak megosztva kell visszafizetnie.

Ez az újabb fércmű egyebek mellett a nyílt beismerése annak, hogy az eddigi fenomenális “családvédő” intézkedéseik szart se értek, vagyis csak hazudoztak arról is. Kábé ugyanez várható ettől is.

A kapkodó kókányolásnak meg nyilván a közelgő EU parlamenti választás az oka.

A műsorban arról is beszélt Novák, hogy a családi pótlékot nem tervezi emelni a kormány, mert a Nemzeti Konzultáció eredményei azt mutatják: jogos elvárás, hogy 3,5 százalékos munkanélküliség mellett a családtámogatások feltétele legyen a munkavégzés.

Bérlakásprogramot pedig azért nem indítanak a legszegényebbeknek, mert a magyarok túlnyomó többsége saját tulajdonú lakásban kíván élni. – mondta Novák Katalin. Szerintem pedig erről azért érdemes lenne megkérdezni azt a kb 10.000 családot akiket az elmúlt években lakoltattak ki. Lehet, hogy más lenne erről a véleményük…

Konklúzió: Tehát az élettársi kapcsolatokban született gyermekek nem számítanak.
A gyermeküket egyedül nevelő szülők nem számítanak.
Csak házassággal lehet ma Magyarországon kedvezménnyel saját tulajdonú ingatlanhoz jutni.
Nevetséges, ahogyan rákényszerítik az emberekre a szülést és a házasság intézményét.

Bar abba nem gondoltak szerintem bele, hogy egy gyermeket felnevelni is nagy költség lehet, emellett egy 10 millás hitelt is fizetni kell (ami önmagában nagyon kevés egy lakáshoz).
De a legelképesztőbb, hogy volt pofája kimondani, hogy nem építenek bérlakásokat.

Forrás: HVG / BalraMagyar

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: