Tüntetés: Forrnak az indulatok, megindulnak ma a diákok a fővárosban!


2018. március 15. Diáktüntetés az oktatásért, az Opera előtt. Fotó: Draskovics Ádám KÉPÜNK jelen esetben illusztráció
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 3.7K
    Shares

Ismét tüntetés lesz a fővárosban. Eddig több ezren jeleztek vissza a tüntetésre, valamint várhatólag az ELTE diákjai is csatlakoznak a megmozduláshoz.

Ma 1 órára tüntetést jelentettek be az MTA épületéhez, melyet meg kívánnak védeni a tüntetők egy élőlánccal – tudta meg portálunk. A Szilágyi Emese és Lőrincz Viktor nevéhez fűződő esemény két főszervezője arra kéri a a tüntetés résztvevőit, hogy a Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi téri épületéhez minden tüntető vigyen magával egy olyan könyvet, mely megjeleníti számára a magyar tudományt.

A tüntetők szerint ugyanis az Akadémián tartandó elnökségi ülésen hosszú távra eldőlhet a magyar tudomány sorsa, ugyanis a tüntetés szervezői szerint “az MTA Elnökségének olyan döntést kell hoznia, amely hosszú időre meghatározhatja a magyar tudományosság jövőjét. Ekkor dől el, hogy az MTA aláveti-e magát a Palkovics-tervnek, ezért kell ezekben az órákban közösen kimutatnunk szolidaritásunkat.”

Hétfőn derült ki, hogy Palkovics László, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium vezetője véglegesen megvonná az Akadémia alapvető támogatását – azaz körülbelül egymilliárd forintot, ezzel veszélybe sodorva számos akadémiai dolgozó állását.

Pénteken pedig olyan információk is napvilágra kerültek, hogy – Palkovics korábbi ígéretei ellenére – a teljes kutatóhálózatot is elveheti a tárca az intézménytől.

A Magyar Tudományos Akadémia szétverése régóta tart, szintén pénteken arról írtunk, hogy külföldről hazacsábított fiatal kutatók kérték felhívásban Orbán Viktort, szólítsa fel a minisztereket az átalakítások leállítására.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

mérce.hu/BalraMagyar


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 3.7K
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük