Tüntetés: Forrnak az indulatok, megindulnak ma a diákok a fővárosban!


2018. március 15. Diáktüntetés az oktatásért, az Opera előtt. Fotó: Draskovics Ádám KÉPÜNK jelen esetben illusztráció
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Ismét tüntetés lesz a fővárosban. Eddig több ezren jeleztek vissza a tüntetésre, valamint várhatólag az ELTE diákjai is csatlakoznak a megmozduláshoz.

Ma 1 órára tüntetést jelentettek be az MTA épületéhez, melyet meg kívánnak védeni a tüntetők egy élőlánccal – tudta meg portálunk. A Szilágyi Emese és Lőrincz Viktor nevéhez fűződő esemény két főszervezője arra kéri a a tüntetés résztvevőit, hogy a Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi téri épületéhez minden tüntető vigyen magával egy olyan könyvet, mely megjeleníti számára a magyar tudományt.A tüntetők szerint ugyanis az Akadémián tartandó elnökségi ülésen hosszú távra eldőlhet a magyar tudomány sorsa, ugyanis a tüntetés szervezői szerint “az MTA Elnökségének olyan döntést kell hoznia, amely hosszú időre meghatározhatja a magyar tudományosság jövőjét. Ekkor dől el, hogy az MTA aláveti-e magát a Palkovics-tervnek, ezért kell ezekben az órákban közösen kimutatnunk szolidaritásunkat.”

Hétfőn derült ki, hogy Palkovics László, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium vezetője véglegesen megvonná az Akadémia alapvető támogatását – azaz körülbelül egymilliárd forintot, ezzel veszélybe sodorva számos akadémiai dolgozó állását.

Pénteken pedig olyan információk is napvilágra kerültek, hogy – Palkovics korábbi ígéretei ellenére – a teljes kutatóhálózatot is elveheti a tárca az intézménytől.

A Magyar Tudományos Akadémia szétverése régóta tart, szintén pénteken arról írtunk, hogy külföldről hazacsábított fiatal kutatók kérték felhívásban Orbán Viktort, szólítsa fel a minisztereket az átalakítások leállítására.

mérce.hu/BalraMagyar

Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük