Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Néhány napja a teljes jobboldali sajtó megfeszítette Karácsony Gergelyt és – mit szépítsünk – a baloldali sajtó is.

Nem volt szerencsés az a megnyilvánulása Karácsony Gergelynek, amikor egy tévé interjúban mentegetni próbálta a Jobbik alelnökének Gyöngyösi Mártonnak azon néhány, pár évvel ezelőtt tett kijelentéseit, melyben a zsidó származású parlamenti képviselőket kívánta listázni.

Nincs könnyű helyzetben a baloldal akkor, amikor a Jobbikról van szó, ugyanis szégyenletes múltja van a pártnak és messze még az a pont, amikor azt mondhatjuk, hogy tökéletesen elfogadható párt a Jobbik. Mindennek ellenére van egy nagyon erős választói nyomás – melyről itt a BalraMagyaron is volt szavazás és a mi olvasóink elsöprő többsége is azt mondta – hogy minden pártnak össze kell fognia a Fidesz leváltása érdekében, így a választók azt követelik, hogy a baloldal működjön együtt a Jobbikkal.

Valljuk be őszintén, nehéz együtt élni a Jobbik múltjával, a masírozó gárdistákkal és az antiszemita kirohanásokkal, mégis a mi táborunk együtt kíván működni velük. Részben persze ez a Jobbik már nem ugyanaz a Jobbik, a múltját mégis cipeli. Mit tehet ilyenkor egy baloldali politikus?

A kérdés költői, nincs jó válasz erre. Karácsony Gergely pedig súlyos hibát követett el azzal, hogy mentegetni próbálta a Jobbikot.

És most következik az, ami igen ritka a magyar politikában. Karácsony Gergely ugyanis elismerte, hogy hibát követett el:

Természetesen én is elfogadhatatlannak tartom az állampolgárok politikai célzatú listázását (…) hibát követtem el

– jelentette ki a baloldali politikus.

Ritka pillanat az, amikor egy politikus nyílt sisakkal kiáll és kijelenti, hogy hibát követett el. Nem gondolom, hogy hibátlan lenne egyik, vagy másik, mégis ritkán állnak ki politikusok azzal, hogy tévedtek.

Karácsony pedig most megtette ezt és őszintén, le a kalappal emiatt!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: