Magyar Anyák, évértékelő videó (részlet)
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az „Elegünk van!” a mozgalom saját évértékelő videója, amelyet a miniszterelnöki évértékelővel egy napon tettek közzé, s amelyben elmondják, milyen magyar anyának lenni most, 2019-ben.

Bátor vállalkozás arccal kiállni, de mint kiderült, ezt közülük sem sokan merik megtenni. „Csak azok vállalnak be ilyesmit, akik vagy akiknek a családtagjai nem az állami rendszerben dolgoznak. Érthető, hogy senki nem akarja elveszíteni a munkahelyét”…

…Úgy látják, nagyon erős az emberekben a félelem, az elkeseredés, a tehetetlenségből adódó szorongás, kiváltképp azokban, akik felfogták, hogy a gyermekeik jövője a tét.

Milyen volt magyar anyának lenni 2018-ban? – teszik fel a kérdést a Magyar Anyák.

“Sajnos, mi a saját bőrünkön érezzük az egészségügy és az oktatás helyett focira és gucci táskákra költött milliárdok hiányát.
Hiába a hangzatos ígéret tiszteletről és támogatásról, a mi mindennapjaink a rendszer kétségbeesett túléléséről szólnak.
Ha ti is így látjátok, csatlakozzatok hozzánk, és kövessetek minket facebook-on!”

Ha valaki nem tudná pontosan miről is van szó:

A Magyar Anyák egy pártfüggetlen mozgalom, mely Facebook-csoportokból verbuválódott, egymás számára ismeretlen nők hívták életre. „Egy közös cél sarkallt bennünket összefogásra: a gyermekeink jövője. Célunk, hogy akcióinkkal felhívjuk a figyelmet a visszásságokra és elégedetlenségünkre, illetve hogy összefogásra buzdítsuk mindazokat, akik nem tudnak vagy nem mernek elmenni egy-egy utcai megmozdulásra, nem mernek sztrájkolni, vagy egyszerűen saját barátaik vagy családjuk előtt is félnek vállalni a véleményüket. Ahogyan azt a #metoo mozgalom is bizonyította, az online világnak és a közösségi médiának igenis van ereje, méghozzá hatalmas ereje, és mi ezt az erőt szeretnénk kihasználni. Rengeteg tartalék van bennünk, akik a számítógép előtt ülünk, vagy épp a telefonunkat nyomkodjuk.”

#magyaranyak
#kreativellenallas
#evertekelo
#elegunkvan

 

A Magyar Anyák mozgalom szót kap a Csalódott Családok oldalán is. Ők az előbbi csoporthoz hasonlóan a Facebookon szerveződtek, szintén anyák, családok által, azokból és azokért, akik nem tudnak részt venni személyesen a tüntetéseken, megmozdulásokon, de fontosnak tartják, hogy elmondják a véleményüket, tegyenek valamit a változásért. Ők saját 7 pontjukkal reagáltak tegnap a kormány 7 pontos családvédelmi akciótervére:

A #7pont nem más, mint egy vallomás az elmúlt 10 év sikertelen családpolitikájáról.

Válaszunk:

Nem kérünk hitelt, nem kérünk alamizsnát, nem kérünk a szaporító gulyáskommunizmusból!

Íme a #7pont, aminek hatására több fiatal és család maradna az országban, térne haza és születnének további szívből vállalt gyerekek:

1. Rendes, európai bér, megélhetés.

2. A saját pénzünkből (az adónkból) biztosított európai szintű egészségügyi ellátás és oktatás.

3. Az igaz szerelemből és szabad akaratból született családok és házasságok, vállalt gyerekek megbecsülése. Az első és egyetlen gyerekeké is. A másodikaké is. A harmadikaké is.

4. Jogbiztonság, a jogállamiság helyreállítása nyújtotta valódi jólét.

5. Európaiság. Demokrácia, ahonnan nem kell több fiatalnak és családnak elmenekülnie, ahol nem Oroszország a jövőnk, ahova hazatérnek a barátaink és az ő gyerekeik.

6. A mindent átszövő korrupció felszámolása, elszámoltatás, a közpénzek visszafizetése, méltó büntetés.

7. A kormány lemondása, szakértői kormány felállítása, mindenkori erős ellenzék.

Le az apátiával, a gyerekeink jövője a tét!

Forrás: Magyar Anyák FB oldala/ BalraMagyar / NLC


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: