Jusztot hiába akarják elhallgattatni – Durván keményet bekérdezett


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1.3K
    Shares

Nem viccelünk. Ez most olyannyira erős lett, hogy bár még csak február van, máris megvan az év kérdése

Gondolom, hogy nem csak bennem merül fel a kérdés:

Miért pont most és miért ilyen gyorsan verik szét, alakítják át a Magyar tudományos Akadémia kutatói-innovatív rendszerét?

Kizárt, hogy csak az lenne az oka, hogy “ez se maradjon ki a sorból”.

Bizony nem! Mert miközben széltében-hosszában lehet olvasni arról, hogy 2020 után 24 százalékkal csökken az uniós támogatás, aközben az sem titok – csak elfelejtették “kidobolni”- , hogy az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Kohéziós Alap a jövőben az innovációra, a digitális technológiák fejlesztésésére és az ipari modernizációra szeretne többet költeni. Vagyis a kutató intézetekre, a tudományos műhelyekre.

Gondolom, így már világos.

Az pedig nem lehet probléma, hogy a “gránitszilárdságú alaptörvény” IX. cikkébe a következőket írták:“(1) Magyarország védi a tudományos és művészeti élet szabadságát, a tanulás és a tanítás szabadságát.

(2) Tudományos kutatások értékét megállapítani kizárólag a tudomány művelői jogosultak. Tudományos igazságok kérdésében az állam nem jogosult dönteni .

(3) Magyarország védi a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Művészeti Akadémia és a felsőoktatási intézmények tudományos és művészeti szabadságát, az állami intézménye k bevételeivel és vagyonával, valamint a közpénzből nyújtott támogatásokkal való felelős gazdálkodás érdekében — törvényben meghatározott keretek között — biztosítja szervezeti önállóságukat. “

Na ma kicsinál s…t a szájából?

 

Juszt László / BalraMagyar

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1.3K
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük