Ferenc pápa nekiment a “pénzéhes” egyházi vezetőknek – Vajon igaza van?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 785
    Shares

A katolikus egyház a pénzért a lelkét is eladná és a pénzért sok minden felett szemet huny, szokták mondani.

A megváltás nem kerül pénzbe, ezért véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy az egyház pénzt kér a keresztelőkért, az áldásért és a misékért’ – mondta Ferenc pápa egy reggeli misén.

Jó lenne ha közölné a magyar papokkal is, mert itt egy temetés 25 ezer forintnál kezdődik. Sőt ha valaki az előző években nem fizetett egyházi adót, akkor a halottat nem temeti el az egyház, csak miután 5-10 évre visszamenőleg még azt az egyházadót is kifizettette a hozzátartozókkal… Ugyanis a keresztelőért most sem kérhetnek semmit a plébánosok, esetleg az egyházi adót kérik/kérhetik számon. A temetésnek meg az esküvőnek van ún. stóladíja, amit hivatalosan a Magyar Püspöki Kar szab meg. 2019-től a temetés stóladíja 25 ezer Ft, az esküvőé pedig 30 ezer.

Persze azt se felejtsük el Magyarországon a papoknak nincs állami fizetése, ellentétben Romániával vagy Szlovákiával. A papok/lelkészek fizetését az egyházközségeknek kell kigazdálkodniuk. Minden egyházközségnek alapvetően két bevételi forrása van: a persely és az egyházi adó. A befolyt összegekből kell biztosítani a megyéspüspök által meghatározott papi fizetést.

Az egyházfő a római Santa Maria templomban az egyházon belül eluralkodó kereskedelmi szemlélet veszélyeiről beszélt. A Szentatya szerint az egyház időnként botrányos viselkedést tanúsít az emberekkel szemben, amikor a templomba belépve árlistákat függeszt ki. A nép ezt felháborítónak tartja – mondta a pápa.

Ferenc pápa megjegyezte: az emberek minden hibát megbocsátanak papjuknak, kettőt kivéve: az anyagiasságot és az emberekkel való rossz bánásmódot.

Forrás: nyugdijasok.hu / BalraMagyar


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

 


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 785
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük