Orbán évet értékelt – Lendvai Orbánt Zseniális sorok Lendvai Ildikó tollából, ezt mindenkinek olvasnia kellene


Lendvai Ildikó
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1.4K
    Shares

Hát ilyen még nem volt. Hogy maguk a résztvevők is szégyelljék, hogy az évértékelő beszédet mennek megtapsolni…

Hát ilyen még nem volt. Hogy maguk a résztvevők is szégyelljék, hogy az évértékelő beszédet mennek megtapsolni, és fekete leplekkel takarják még az útszakaszt is, ahol a Várkert bazárba jutnak! Legközelebb talán a kazamatákon keresztül tessék.

De bent mindenkinek megjött a bátorsága. Orbán poénkodik az ellenzéken (látjátok, milyen bátran fütyörészek?), de ha nem aggasztaná a dolog, nem szidalmazná hosszan a baloldali főpolgármesterjelöltet, akinek babonából a nevét sem mondja ki. Na, itt sem hangzik el többé a “Boldog Karácsonyt”!

A lényeg persze a csodafegyvernek szánt családtámogatási terv. És tényleg, van benne, aminek örülni lehet. Pontosabban lehetne, ha valóban mindenkire vonatkozna. De Orbán már a beszéde elején megnyugtatja híveit: nyugi,nem ám a szegényeket, pláne cigányokat akarják etetni: “Akik a gyerekeikből akarnak megélni, azokkal nem voltunk kíméletesek.” A korábban meglebegtetett, munkaviszonynak számító, főállású anyaság ezért már nem kerül szóba – nehogy már a cigány anyukák, a szegény régiók asszonyai…..

A támogatások, a jók is, csak a házasságban született gyerekek családjainak jutnak. Ma a kisbabák több, mint 40%-a nem házasságban születik, hanem pl. élettársi kapcsolatban. De a kedvezményes hitelt csak a házasuló nő kapja, és nem a gyereket szülő.
Jó, hogy a nagyszülő is mehet GYED-re. De nem GYES-re, a GYED-hez pedig előzetes munkaviszony kell. Szabolcsban? Borsodban? Szép, hogy a sokgyerekesek egy 7 személyes új autóhoz kapnak 2,5 millió támogatást, de hányan tudják ehhez a hiányzó sokmilliót hozzátenni?

A többiek nem kaphatnák inkább újra a megszűnt lakhatási támogatást, nem állítanák vissza nekik a régi óvodáztatási támogatást, hogy legyen a kicsinek az oviban váltócipője, mackóruhája? Persze, épüljön több bölcsőde, legyenek a négy gyerekes mamák SZJA-mentesek – de melyikük talált olyan családbarát, rugalmas munkahelyet, hogy egyáltalán adóköteles fizetése legyen?

Ami igazán tetszene, az a külföldi nyelvtanfolyam a 9. és 11.évfolyam után. Csak el tudnám felejteni, hogy a tankötelezettség csökkentése miatt százezren már a 8. évet sem végzik el.Az én családtámogatási csomagomban első helyen a gyerekes családok kilakoltatásának leállítása volna. Aztán a befagyasztott családi pótlék emelése, a rendes oktatás, a továbbtanulási lehetőségek bővítése a mostani szűkítés helyett, hosszabb tankötelezettség, a szegregáció tilalma, újra adómentes cafeteria az iskolakezdési támogatáshoz.
Na de ki mondta, hogy ez az én csomagom? Hogy mindnyájunk csomagja?

Lendvai Ildikó

Lendvai Ildikó

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 1.4K
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük