A kép illusztráció
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Döbbenetes kálvária következik.

Én megértem a rendőröket és támogatni is kell őket abban, hogy véget vessenek a mozgássérült parkolókártyákkal való visszaélésekkel, azonban ilyen történetet hall az ember, valahogy elfogy a bizalma ismételten a bűnüldöző szervek mögül.

Mert elképzelten gusztustalan jelenetek zajlottak le a Klubrádió műsorvezetőjével a XIII. kerületben. A Klubrádió műsorvezetője elvitte harmincéves fiát gyógytornára, s amíg várta, kitette autója műszerfalára az ingyenes parkolásra jogosító rokkantkártyát.

Ez idő alatt egy barátnőjével is találkozott, majd amikor visszament a kocsijához, lecsapott rá két rendőr – írja a hvg.hu.

Igazoltatták, és arra kérték, hogy mutassa be a fiát, így igazolva, hogy jogosult a kártya használatára. “Mondtam, hogy nem mutatom be, nem zavarom meg a tornájában, mert autista, pánikrohamot kap” – magyarázta Törtei-Takács Kriszta.

Erre a rendőrök bevitték a XII. kerületi kapitányságra, és elmondása szerint rabosították. A barátnőjét kérte meg, hogy menjen a fiáért.

“Megfosztottak minden jogomtól, elvették a mozgássérült-igazolványt, amit mint bűnjelet foglaltak le. Három órát várakoztattak egy pincehelyiségben, nem tudtam elmenni mosdóba, nem adtak inni. Akkor már őrjöngtem, hogy mi lehet a gyerekemmel”

– mondta az RTL Klub Híradójának.

Ujj- és tenyérlenyomatot vettek tőle, fotót is készítettek róla. Hiába könyörgött, hogy telefonálhasson, azt sem tehette meg. Hat óra múlva engedték el, közokirat-hamisítás miatt indítottak eljárást ellene.

A csatorna megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ahol azt közölték: azért vitték be a műsorvezetőt, mert nem tudták ellenőrizni, valóban ott van-e a gyereke. Szerintük nem igaz, hogy nem engedték ki a mosdóba, ahogy az sem, hogy nem értesíthette az ügyvédjét. A nő – tették hozzá – nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

Forrás: Hírklikk/BalraMagyar

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: