Szijjártó megint nem normális, addig illeg-billeg az USA-nak, míg Putyin jól fenékbe nem rúgja Magyarországot


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Szijjártó Péter Amerikában tárgyal, és miután kiderült, hogy Magyarországra látogat az amerikai külügyminiszter Mike Pompeo, a külügyminiszter energetikai irányú tárgyalásaira is fény derült.

Szijjártó Rick Perry amerikai energetikai miniszterrel tárgyalt arról, hogy Perry járjon közben abban, az Exxon-Mobil olaj- és gázipari cég kezdje meg az OMV-vel közösen birtokolt fekete-tengeri gázmező kitermelését.

Az amerikai kormány segíthet csökkenteni Magyarország orosz energiafüggőségét, ha arra bátorítja az amerikai Exxon céget, hogy kezdje meg a fekete-tengeri Domino-1 gázmező régóta húzódó kitermelését – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter Rick Perry amerikai energiaügyi miniszterrel folytatott washingtoni tárgyalásán. Ergo Szijjártó szerint kiemelten fontos, hogy a magyar gázszállítás útvonalait diverzifikálják, és ne csak az orosz gáztól függjünk. Ez baromira hihető, csak tegye hozzá, hogy az oroszokkal építettjük Paks 2-t…

A terület azért fontos, mert az USA komoly nyomást helyezett Magyarországra több területen: a védelmi megállapodás és az energetika területén, és a Kína- és Oroszország-politikánkkal sem elégedett. Mindegyikben meg kellene egyezni, az USA pedig eddig azt kommunikálta, csalódott, hogy a megelőlegezett bizalom ellenére nincs megegyezés.

Mike Pompeo látogatásának bejelentése már pozitív jel volt arra, hogy jó irányba haladnak a tárgyalások, és most az energetikai kérdésben is előrelépésnek tűnik a tárgyalás. Amerikának ugyanis szemet szúrt, hogy Magyarország túl szoros energetikai kapcsolatokat szőtt Oroszországgal.

A Románia partjai közelében lévő Domino-1 mezőn két cég, az Exxon és az osztrák OMV leányvállalata, a román Petrom végezhet kitermelést. A mezőt 2012-ben fedezték fel, a becslések szerint a föld alatt legalább 10 millió tonna kőolaj és 84 milliárd köbméter földgáz rejtőzik. Januárban az Exxon vezetői azt mondták, akkor kezdik el a kitermelést, ha kedvező és stabil koncessziós szerződést köthetnek a román állammal. Az OMV vezetői is tárgyalnak a bukaresti kormánnyal, az elemzők szerint a kitermelés megkezdéséhez egymilliárd eurós beruházásra van szükség.

Magyarország számára nemzetbiztonsági és szuverenitási kérdés, hogy minél több forrásból és útvonalon tudja beszerezni az ipar működtetéséhez és a lakossági igények kielégítéséhez szükséges földgáz mennyiséget – mondta Szijjártó.

Ha megkezdődik a Domino-1 mező kitermelése, akkor a gáz azon a vezetéken keresztül áramolhatna Magyarország felé, amelyet Románia már elkezdett építeni a Fekete-tengertől, és azon a román-magyar gázinterkonnektoron keresztül jutna be az országba, amelynek kétirányúvá tételét már szintén elkezdte a szomszédos ország.

Lehet nem volna butaság a fentiekről Szijjártónak Putyint is megkérdezni. Nehogy véletlen idő előtt ide kelljen látogatnia…

Ahogyan a törtenelem is mutatja, az a baja Magyarország mindenkori vezetőinek, hogy állandóan hintapolitikát folytatnak…
A drága emlékű Hofi Géza ezt plasztikusabban fejezte ki ; Addig nem nyugszik a magyar, míg nem 💩-os a szája!Forrás: HVG / BalraMagyar


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük