Mi a titok? Nemcsák Károlyt legyőzte volna a szocialista XIII. kerület?


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 121
    Shares

Hiába a XIII. kerületben nem úgy mennek a dolgok, ahogy másutt!

Egy kis felvezetés, mielőtt belevágnánk. A BalraMagyar nem csak politikai, de közéleti lap is kíván lenni. Éppen ezért, arra gondoltunk, hogy olvasótáborunkat érdekelheti a színház és más kulturális témák. Végül is az ATV-nek is van egy Spirit nevű alcsatornája.

Szóval egy kis színházzal és színházkritikával fogunk foglalkozni, de aki politikai megmondásra számít, nos az is lesz benne.

Nem értem én ezt a Vágási Ferit. De még jobban érthetetlen számomra az őt alakító színész és színházigazgató Nemcsák Károly. Nemcsák ugyanis annyira a NER része, hogy együtt dalolászott Orbán Viktorral pálinkázás közben, na meg a Gazdagréti lakótelep (itt játszódott a népszerű Szomszédok című teleregény) plakátarca volt narancsoséknál.

Ugye a “mi Ferink” trükköt vetették be. Aztán bejelentették a kultúrharcot, melynek keretében lenyúlták maguknak az Operett színházat és a repertoárból száműzték szinte az összes olyan darabot, amiért az operettszínházba jár az ember.

Ezért egy évvel ezelőtt, mikor elmentem a Nemcsák által vezetett József Attila színházba, bevallom féltem. Hogy miért? Hát egyrészt egy, a szocializmusban játszódó darabot, az Angyalföldi Balladákat néztem meg. A néhai “Tripolisz” és környékén játszódó darabot azonban bátran állíthatom csak annyira kritikus amennyire ízléses és egyébként a szocializmus diszkrét báját mutatja meg egy kalandos szerelmi történeten át.Na jó, jó értem én, de biztos a többi valami népnemzeti kurzus-szörnyedvény.  A második alkalommal a közelmúltban egy Rejtő darabot a Vesztegzár a Grand Hotelben című darabot néztem, ami minden, csak nem konzervatív. Az előadás remek volt, állíthatom, hogy Szerednyei Béla alakítása felejthetetlen volt. Emellett remek show-elemekkel tarkították az amúgy is fenomenális történetet.

A szünetben nézegettem a repertoárt. Megakadt a szemem Verebes István nevén, aki rendezőként tevékenykedik a színházba. Verebes, akit nehéz jobboldalisággal vádolni.

No ezen gondolkodom azóta is. Hisz a vezér kiadta a jelszót a kultúrharcra, mégis, egy nagyon korrekt és normális színházat vezet Nemcsák a jelek szerint.

Most vagy nekem nem tűnik fel, hogy hol hibádzik a dolog, vagy az történt, hogy a XIII. kerület szelleme legyőzte a NER-t. Mindenesetre nagyon ajánlom a József Attila színházat mindenkinek.

A szörnyű mindebben az, hogy meglepő, ha egy vállaltan jobboldali korrekten, politikamentesen végzi a munkáját és persze az is döbbenet, hogy mindez hír, pedig sajnos az!


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 121
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük