Zűrzavar a jobboldalon: saját csapdájukba estek a Fidesz-kegyeltjei


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 439

Egy idő után elkövetkezik a pillanat, amikor nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.

Most is ez történik. A jobboldal által meghirdetett kultúrharc frontján sikerült taposóaknára lépnie a Fidesz társult ifjúsági szervezetének a Fidelitasnak.Valahogy a jobboldali kultúrharc mindig azt jelenti, hogy amiben olyan egyezményesen egyet ért a nemzet, azt valahogy megpróbálják átírni, felül írni és lejáratni. Pontosan úgy, ahogyan ezt teszik a politikai térben is.

Volt egy konszenzus Nagy Imre szerepéről az 1956-os forradalom kapcsán, ám hadat üzent annak a jobboldal. Volt egy konszenzus arról, hogy irredenta írókat nem emelünk be a Nemzeti Alaptantervbe, mégis Wass Albert meg Tormai Cecile – akiről érdemes tudni, hogy 1932-ben „Magyarország asszonyai nevében” az írónő személyesen köszöntötte, üdvözlő beszéddel és ajándékkal, Benito Mussolinit és az olasz fasizmust. Magáról kijelentette, hogy ő már Mussolini előtt fasiszta eszméket vallott – szóval ők az új népi hősök, akiket tanítani kell gyermekeinknek.

Eközben meg a jobboldali kultúrharc hadat üzent Ady Endrének, mondván, hogy baloldali elhajló volt. Mondjuk ez tény, de úgy tűnik ez már nagyobb bűnnek számít, mint Mussolinit éltetni.

Ady halálának 100. évfordulója kapcsán elképesztő mennyiségű lejárató cikk jelent meg a költővel kapcsolatban. Azonban a gépezetbe egy kis porszem került. Miközben a jobboldal mindent megtesz Ady lerombolása érdekében, na meg amiatt, hogy felrúgja a nemzeti konszenzusokat valakinek elfelejtettek szólni.

A Fidelitas fiataljai valószínűleg nem kaphatták meg a pártközpont ez irányú utasításait ugyanis a következő bakiba futottak bele:
 Tégy a kormánypropaganda ellen:
  • 439
  • 439
    Shares

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük