Újabb fordulatot vett a Czeglédy-ügy – durván rászálltak a baloldali ügyvédre


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 706
    Shares

Hatalmas tüske a hatalom szemében a szombathelyi ügyvéd.

Czeglédy Csaba ugyanis megtanította kesztyűben dudálni a fiúkat. Nem elég, hogy sorra perelte ki belőlük a legkínosabb iratokat, de meg tudta alázni a hatalom képviselőit még a rácsok mögül is, hiszen előzetes letartóztatása ellenére is folyamatosan nyerte a pereket a hatalom birtokosaival szemben.

Szinte már népmesei fordulat az amelyet vett az ügy. Nem elég, hogy a börtönben fegyelmi eljárásokat kapott mondvacsinált indokokra hivatkozva a baloldali politikus – mint például, hogy túl hosszú a haja (nem vicc), valamint hogy túl sok könyve van a zárkájában – előbb utóbb szabadlábra kellett helyezni.

A baloldali politikus még sem szabad egyenlőre, mert jelenleg is lakhely-elhagyási tilalom alatt áll, vagyis egy nyomkövető pittyeg a lábán folyamatosan.

Most viszont új fejlemény van az ügyében ami után már tényleg naivitás lenne azt állítani, hogy ne utaznának a politikusra. A vádemeléseket általában – más esetekben – évekig el szokták húzni, most azonban a lehető legrövidebb törvényességi határidővel vádat emelet az ügyészség Czeglédy Csaba ellen.

Czeglédy ügyvédje, Hankó Faragó Miklós hétfőn reggel a Hírklikknek elmondta: ő maga is csak a sajtóból értesült róla, hogy megtörtént a vádemelés, annak tartalmát nem ismeri.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

„Ahhoz, hogy megtudjam, Szegedre kellene utaznom, mivel az ügyészség az ottani bíróságnak küldte el a vádiratot” – fogalmazott az ügyvéd. Azt is elmondta, hogy a nyomozók a lehető legkorábbi időpontban emeltek vádat, hiszen az utolsó iratismertetés után 30 nappal tehették ezt meg, vagyis törvényes, de mindenképpen érdekes ez a sietség vélekedett Hankó Faragó.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Hozzátette azonban, hogy az eddigi eljárás alapján nem talál benne semmi meglepőt, utalva arra, hogy Czeglédy ügyét át meg átszövi a politikai akarat. Arra a kérdésre, hogy ő, mint a vádlott védője később ismeri meg a ügyészségi vádat, mint a sajtó, Hankó Faragó úgy válaszolt, hogy nem törvénytelen.

Nem törvénytelen, mivel a nyomozati hatóság a bíróságnak küldi meg a javaslatát, az pedig, hogy ez kikerül a sajtóhoz megszokott jelenség mostanság. Az előírás mindenesetre az, hogy az ügyészségnek a bírósághoz kell küldenie a vádemelési javaslatát, a bíróság kijelöli majd azt a bírót, aki tárgyalni fogja az ügyet, ők pedig ezek után ismerhetik meg az anyagot.

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 706
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük