Újabb fordulatot vett a Czeglédy-ügy – durván rászálltak a baloldali ügyvédre


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Hatalmas tüske a hatalom szemében a szombathelyi ügyvéd.

Czeglédy Csaba ugyanis megtanította kesztyűben dudálni a fiúkat. Nem elég, hogy sorra perelte ki belőlük a legkínosabb iratokat, de meg tudta alázni a hatalom képviselőit még a rácsok mögül is, hiszen előzetes letartóztatása ellenére is folyamatosan nyerte a pereket a hatalom birtokosaival szemben.Szinte már népmesei fordulat az amelyet vett az ügy. Nem elég, hogy a börtönben fegyelmi eljárásokat kapott mondvacsinált indokokra hivatkozva a baloldali politikus – mint például, hogy túl hosszú a haja (nem vicc), valamint hogy túl sok könyve van a zárkájában – előbb utóbb szabadlábra kellett helyezni.

A baloldali politikus még sem szabad egyenlőre, mert jelenleg is lakhely-elhagyási tilalom alatt áll, vagyis egy nyomkövető pittyeg a lábán folyamatosan.

Most viszont új fejlemény van az ügyében ami után már tényleg naivitás lenne azt állítani, hogy ne utaznának a politikusra. A vádemeléseket általában – más esetekben – évekig el szokták húzni, most azonban a lehető legrövidebb törvényességi határidővel vádat emelet az ügyészség Czeglédy Csaba ellen.

Czeglédy ügyvédje, Hankó Faragó Miklós hétfőn reggel a Hírklikknek elmondta: ő maga is csak a sajtóból értesült róla, hogy megtörtént a vádemelés, annak tartalmát nem ismeri.

„Ahhoz, hogy megtudjam, Szegedre kellene utaznom, mivel az ügyészség az ottani bíróságnak küldte el a vádiratot” – fogalmazott az ügyvéd. Azt is elmondta, hogy a nyomozók a lehető legkorábbi időpontban emeltek vádat, hiszen az utolsó iratismertetés után 30 nappal tehették ezt meg, vagyis törvényes, de mindenképpen érdekes ez a sietség vélekedett Hankó Faragó.
Hozzátette azonban, hogy az eddigi eljárás alapján nem talál benne semmi meglepőt, utalva arra, hogy Czeglédy ügyét át meg átszövi a politikai akarat. Arra a kérdésre, hogy ő, mint a vádlott védője később ismeri meg a ügyészségi vádat, mint a sajtó, Hankó Faragó úgy válaszolt, hogy nem törvénytelen.

Nem törvénytelen, mivel a nyomozati hatóság a bíróságnak küldi meg a javaslatát, az pedig, hogy ez kikerül a sajtóhoz megszokott jelenség mostanság. Az előírás mindenesetre az, hogy az ügyészségnek a bírósághoz kell küldenie a vádemelési javaslatát, a bíróság kijelöli majd azt a bírót, aki tárgyalni fogja az ügyet, ők pedig ezek után ismerhetik meg az anyagot.


 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük