Hajtóvadászat: Ki fogják nyírni a DK-t is?


2017. március 4. Demokratikus Koalíció tisztújító ülése, Gyurcsány Ferenc pártelnök. Fotó: Tóth Gergő
Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 2.8K
    Shares

Minden jel szerint a Demokratikus Koalíció lehet a következő áldozata a kinyírási hullámnak, legalábbis a sajtóhírek erre engednek következtetni.

Áldozattá válhat a DK, legalábbis azok alapján amit a mai napon az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kiadott közleményt. A közelmúltban ugyanis egymásnak esett a politikai párt és az állami hivatal. Úgy tűnik a hivatal most visszaüt a pártnak.

Az történt ugyanis, hogy a Demokratikus Koalíció a hétvégén lemondásra szólította fel az ÁSZ elnökét, mivel a párt szerint a számvevőszék “politikai megrendelésre” bírságokkal lehetetleníti el az ellenzéki pártokat.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az ÁSZ az elmúlt hetekben és hónapokban megmutatta azt, “milyen az, amikor egy papíron független állami szerv mégsem független szervezetként működik”. A számvevőszék “politikai megrendelést látszik teljesíteni, amikor úgy tűnik, hogy a célja az ellenzéki pártok ellehetetlenítése” – fogalmazott.

Válaszul a számvevőszék a mai napon közölte a Demokratikus Koalíció gazdálkodásában feltárt törvénysértésekért, szabálytalanságokért, illetve azok törvényben rögzített jogkövetkezményeiért a pártot terheli a felelősség.

Egyben megismétlik, hogy “az ÁSZ független a pártpolitikától, nem vesz részt a kampányküzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel pártpolitikai szempontokat”.A napokban vált világossá, hogy a Jobbik eddigi bírságainak száma elérte az 1 milliárd forintot ezért a közeljövőben a párt feloszlató kongresszust hívott össze, mely vége akár a Jobbik megszűnése is lehet. Ez várna a DK-ra is? Ha így haladunk…

 


Oszd meg másokkal is, ezzel tehetsz a jobboldali médiatúlsúly ellen
  • 2.8K
    Shares

A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!A BalraMagyar 100%-ig független a kormánytól.Ahhoz, hogy fennmaradhassunk nekünk is szükségünk van az Önök segítségére. Más portálokkal szemben azonban nem pénzt kérünk, mert nem pénzért csináljuk. Viszont kérjük, hogy kövessen minket, hogy híreink eljuthassanak Önhöz, így portálunk is fennmaradhat. Köszönjük!

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük