Ujhelyi István, 2018. december
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Idén lesz tizenöt éve, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz.

Hazánk polgárai elsöprő többséggel döntöttek az európai közösséghez való tartozásról, a magyarok jelentős többsége pedig a fideszes propaganda ellenére most is markánsan Európa-párti.

Az elmúlt tizenöt év bizonyította, hogy Magyarország helye Európában van, biztonságát és fejlődését pedig csak egy erős és együttműködő Unió képes garantálni. Most, hogy a jelenlegi kormány csúcsra járatja az Európa-ellenes kampányát és mindent elkövet, hogy blokkolja az európai közösség – és benne hazánk – előrehaladását, ideje világossá tenni néhány alapelvet.

A Baloldali Önkormányzati Közösség hétvégi konferenciáján több tucat polgármester és önkormányzati képviselő jelenlétében megvitattuk és elfogadtuk azt az ötpontos kiáltványt, amelyet minden olyan magyarországi település figyelmébe ajánlunk, amely Európa-párti és amely Magyarországot az európai fősodorban kívánja tartani. Olyan alapelveket fogalmaztunk meg ebben a dokumentumban, amelyeket nem csupán a baloldali ellenzék, de a jobboldal pártjai, így a józan és jóérzésű fideszesek is támogatni tudnak.

Az „Egységben az európai Magyarországért!” címet viselő kiáltvány a következőket tartalmazza:

1. Magyarország helye az Európai Unióban van! Elutasítunk minden olyan törekvést, amely ezt megkérdőjelezi vagy akár csak gyengíti pozíciónkat az európai közösségben!

2. Támogatjuk a szociális Európa alapjainak megteremtését, ezzel a szociális jogok megerősítését, a munkaerőpiaci esélyegyenlőség és méltányosság garanciáinak biztosítását!

3. Haladéktalanul csatlakozni akarunk az Európai Ügyészség intézményéhez az uniós támogatások korrupciójának megállítása és felszámolása érdekében!

4. Nem támogatjuk az illegális migrációt! Ugyanakkor, meggyőződésünk, hogy Hazánk és az Unió polgárainak biztonságát csak közös európai megoldások tudják garantálni!

5. Védjük és erősítjük a magyar nemzeti identitás európai képviseletét, a több mint félmillió kivándorolt magyar érdek képviseletét és követeljük számukra az egyenlő szavazati jog gyakorlásának alkotmányos garanciáját!

A következő hetekben minden települési önkormányzat számára adott lesz a lehetőség, hogy az alábbi kiáltványt elfogadja és ezzel hitet tegyen Magyarország európai értékei és európai jövője mellett. A fideszes önkormányzatok egyértelművé tehetik, hogy településük lakói számára európai életet, vagy az Unió perifériájára szoruló narancsuralmi rendszert akarnak biztosítani. Ideje tisztán látni!

A magyar kormányfő vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kétszázhuszonnyolcadik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.

dr. Ujhelyi István
Európai Parlamenti képviselő
2019. február 3.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: